Kanye West = největší žijící rocková hvězda. Myslí si to sám rapper

Vydáno 28.06.2015 | autor: redakce

 

Pokud jste si mysleli, že největší současnou rockovou hvězdou jsou Foo Fighters, U2 nebo jiné stadionové modly, rapper Kanye West vás vyvede z omylu. Je jí totiž on sám. Alespoň to hrdě prohlásil během sobotního vystoupení na Pyramid Stage festivalu Glastonbury, které samo o sobě vzbudilo hodně emocí.

Kanye West = největší žijící rocková hvězda. Myslí si to sám rapper Kanye West = největší žijící rocková hvězda. Myslí si to sám rapper

kanye 2015Kanye West ani na Glastobury nedržel jazyk za zuby a znovu pobouřil své odpůrce

Koncertu Westa na jednom z nejznámějších open air festivalů v Evropě předcházela petice, pro kterou autoři získali desítky tisíc podpisů. Stál v ní požadavek, aby byl prostořeký rapper, jenž je známý velikostí svého ega, z programu akce vyřazen - nehodí se totiž k jejímu tradičnímu pojetí, které oslavovalo zejména rockovou hudbu, přičemž ve svých počátcích byl festival silně ovlivněn érou hippies.

Navzdory tomu West vystoupil, předvedl megalomanskou show a ještě své odpůrce popíchl onou větou: "Jsem největší žijící rocková hvězda."

Festival Glastobury se v Británii poprvé konal v roce 1970, letos lákali organizátoři na jména jako Florence And The Machine, Pharrell Williams, The Chemical Brothers či The Libertines. Celá akce skončí v neděli 28. června. 

Reuters.com, jm

zavřít