CD GUITAR STAR U REPORTU 4/03

Vydáno 30.12.2006 | autor: redakce

Jak jsme již informovali, přílohou limitované edice aktuálního REPORTU 4/03 je sampler amerických a britských kapel GUITAR STAR. Nenechte si ujít jedinou rockovou kompilaci přiloženou k časopisu na našem trhu. Nabízíme vám stručné biografie zúčastněných skupin.

CD GUITAR STAR U REPORTU 4/03 CD GUITAR STAR U REPORTU 4/03

CD GUITAR STAR - BIOGRAFIE

KYTARA TISÍCKRÁT jinak a vždy stejně chutná, výživná a stravitelná. Královský rockový instrument se klene napříč jednotlivý styly a žánry pop music jako všudypřítomný stín a něco jeho temnějších i zářnějších odlesků vrhá i naše další CD kompilace. Od drtivého elektrometalu Ministry přes gotický rock Fields Of The Nephilim, filigránský blues rock Garyho Moorea, klasické HC Biohazard až po experimentálno Morphine či irské feérie The Frames, tu zní kytara ve všech svých podobách. Má krásné tělo, hebký vlas – a ten hlas, ten hlas!

1. MINISTRY
Animosity
album Animositisomina

AL JOURGENSEN a Paul Barker přišli začátkem roku s možná nejtvrdším albem, kterým znovu katapultovali své MINISTRY na samý vrchol industriálně zdrsnělého rocku. Animosity otevírá desku plnou mrazivé vášně i šílící agrese, a dobře se vyjímá i jako introdukce tohoho sampleru.

www.darkspoon.com
http://animositisomina.com
www.sanctuaryrecordsgroup.com

2. FEEDER
Seven Days In The Sun
album Echo Park

V LONDÝNĚ usazení a tvořící Velšané a jeden Japonec u bicích dovedně mísí rockovou hrubozrnost s jemnější polevou klenutých melodických linek, které se dovedou zadřít pod kůži jako klíště. Energie a umná práce s dynamikou a výsledkem je popík v ostřejším balení.

www.feederweb.com
www.echo.co.uk


3. BIOHAZARD
Penalty
album Kill Or Be Killed

DRSNÍ SYNOVÉ Brooklynu platí už řadu let za nejprůkaznější exponenty newyorského hard core. Billy Graziadei, Evan Seinfeld a zbytek však svůj projev vždy dokázali řádně vyšperkovat ryzím thrashem i rapem. Biohazard si nikdy nespletete s ničím a nikým.

www.biohazard.com
www.spv.de


4. FIELDS OF THE NEPHILIM
Subsanity
album Fallen

PO DELŠÍ odmlce se loni vrátili s novým albem FIELDS OF THE NEPHILIM, jedni z nejprůkaznějších představitelů gotického rocku 90. let. Sugestivní nálady, temné emoce a charakteristický vokál Andyho McCoye platí už nějaký ten pátek za naprostou špičku žánru, který kdysi „vymysleli“ Depeche Mode a Sisters Of Mercy.

www.jungle-records.com
www.globusmusic.cz


5. GARY MOORE
Wasn`t Born In Chicago
album Scars Is Gary Moore, Cass Lewis & Darrin Mooney

PRÁVĚ TEĎ v dubnu slaví irský kytarový virtuoz GARY MOORE kulaté padesátiny. Jedna z legend rockové kytary si k realizaci tohoto alba pozvala bladou bujarou krev – bývalého basistu Skunk Anansie Casse Lewise a bubeníka Primal Scream Darrina Mooneyho. Vzniklo tak trio v klasických intencích dávných Cream.

www.gary-moore.com
www.sanctuaryrecordsgroup.com


6. JAMES
Waltzing Along
album Getting Away With It… Live

BRITŠTÍ POPROCKOVÍ hitmakeři oslavili 20. výročí vzniku títmo zdařilým live 2CD, na němž připomínají svůj manchesterský původ a rozdávají zkušenosti i radost z hraní plnými hrstmi. 13 alb a stovky koncertů v jedné koncentrované chvíli.

www.jamestheband.com
www.sanctuaryrecordsgroup.com


7. WALKABOUTS
Lazarus Heart
album Ended Up A Stranger

AMERIČTÍ ELEKTRO-folks ze Seattlu rovněž dovršili dvacetiletí úspěšné existence a přestáli i fakt, že byli každou chvíli smýkáni a škatulkování od Fairport Convention až k Joy Division. Že jsou v prvé řadě originálně své dokládá i tato ukázka.

www.thewalkabouts.com
www.cdirect.cz

8. EXPLOITED
Fuck The System
album Fuck The System

VZNIKLI V roce 1979 ve skotském Edinburghu a záhy se stali jedním z nejžhavějších britských punkrockových importů. Osobnost surového kérkaře Wattieho Buchana je na zbrusu novém albu zesílena i hudebním obsahem. V něm se v drtivém zvukovém přebalu umně mísí slayerovského thrash metalu s motorheadovským rock´n´ rollem. „Fuck bez hvězdiček,“ jak píše Jan Petričko v recenzi v Reportu 4/03.

9. FRANK BLACK & THE CATHOLICS
Whiskey In Your Shoes
album Devil`s Workshop

AMERICKÝ zpěvák, kytarista a skladatel patřil v období 1987-1992 k tahounům stále s respektem připomínaných Pixies. Před pěti lety založil vlastní doprovodný soubor The Catholics a zde je ukázka jejich aktuální tvorby.

www.cookingvinyl.com
www.cdirect.cz


10. GEOFF TATE
Off The TV
album Geoff Tate

FRONTMAN SEATTLESKÝCH Queensryche připravil svůj sólodebut v období, kdy další existence domovské kapely byla na vážkách. Nyní připravují comebackové album a tato deska tak může za čas zdobit sbírky fanoušků jako zajímavá rarita.

www.geofftate.com
www.sanctuaryrecordsgroup.com

11. LUCYFIRE
The Pain Song

STYLOVĚ TEMNOU gotiku si vetkl za symbol svého hudebního projevu i projekt Johana Edlunda, druhdy známého ze sestavy Tiamat. Ponurost a Skandinávie se vždycky dobře rýmovaly.

www.lucyfire.com

12. MORPHINE
Shame
album The Best Of

VELMI NEOBVYKLE pojímali alternativní rock Američané MORPHINE a výsledkem je vždy, jak píše Jan Ernest v recenzi v Reportu 3/03, „báječné hudební dobrodružství“. Po pěti řadových albech nedávno kariéra kapely tragicky skončila po smrti frontmana Marka Sandmana. Zde je připomínka zajímavé kapely, která bude chybět.

www.morphine3.com
www.rykodisc.com

13. THE FRAMES
Fitzcarraldo
album Breadcrumb Trail

V IRSKU se „perou“ o výsadní postavení s hvězdnými U2 a v poslední době jsou častými návštěvníky i tuzemských koncertních pódií. Originalita harmonií, instrumentace i aranžmá přitom nikdy nedusí jejich ze srdce prosakující irskou krev. Což v tomto případě není zdraví ohrožující výron životodárné tekutiny.

www.theframes.ie
www.indiesrec.cz

CD GUITAR STAR lze společně s REPORTEM 4/03 objednat za pouhých 99 Kč / 129 Sk na mailu:
predplatne@ireport.cz?
zavřít