Folkové prázdniny v Náměšti

Vydáno 25.05.2008 | autor: redakce

Již 23. ročník festivalu Folkové prázdniny, který se uskuteční od 19. do 26. července v Náměšti nad Oslavou, nabídne vedle zástupců české hudební scény opět významné osobnosti světové world music a folku.

Folkové prázdniny v Náměšti Folkové prázdniny v Náměšti

Vedle hudby probíhají v Náměšti nad Oslavou výtvarné a hudební workshopy a mezinárodní kolokvium za účasti předních domácích a zahraničních hudebních publicistů, etnomuzikologů a dalších odborníků. Mezi vrcholy Folkových prázdnin bude patřit koncert Ivy Bittové s kontrabasistou Jiřím George Mrázem, vystoupení „profesora blues“ Davida Evanse a newyorská skupina Hazmat Modine s bizarním blues 20. a 30. let minulého století.



V Náměšti nad Oslavou připomenou oblíbený „Irský den“ mimo jiné Mark Geary, Brendan O'Shea a ve speciálním nedělním koncertě Glen Hansard s Markétou Irglovou. Dále vás čeká Hradišťan, Bashavel se Slávkou Horváthovou, Robert Křesťan s Druhou trávou, Vladimír Merta, Jablkoň, Sergent Pépére (Francie), Son of the Velvet Rat (Rakousko) a celá řada dalších vystupujících, o kterých si můžete více zjistit na oficiálních stránkách festivalu www.folkoveprazdniny.cz.
zavřít