Hudba rozvlní Vltavu mezi ostrovy

Vydáno 12.06.2008 | autor: redakce

Už příští týden 19. – 21. června se v Praze uskuteční pátý ročník multižánrového městského hudebního festivalu United Islands of Prague 2008.

Hudba rozvlní Vltavu mezi ostrovy Hudba rozvlní Vltavu mezi ostrovy

Festival představí v sobotu 21. června pět hlavních a dvě doprovodné scény. Ve čtvrtek se v rámci předkrmu ve formě klubové noci otevřou všechny pražské kluby. Celkem se během tří festivalových dní představí na sto kapel z dvanácti zemí. „Spočítali jsme, že do Prahy kvůli festivalu dorazí kontingent osmi set lidí, který tvoří přes šest set hudebníků, stovka techniků a sto dalších členů štábu hudebních kapel,“ říká pořadatel festivalu David Gaydečka a doporučuje některá vystoupení: „Festival letos představí vycházející španělskou hvězdu La Shica. Prahu roztančí také Francouzi Nojazz, kteří fúzují jazz s prvky funky, moderního soulu a hip hopu."



Na své si přijdou jak fanoušci rocku, jazzu, folku, etnické nebo taneční hudby, tak i milovníci dobrého jídla a pití, umělci, výtvarníci, sportovci, „pejskaři“, ale také rodiny s dětmi, pro které je připraven rozsáhlý doprovodný program.

Program festivalu:
19. červen - svátek hudby v pražských klubech v centru Prahy
20. červen - oficiální zahájení festivalu koncertem v centru současného umění Meet Factory
21. červen - open air festival s bohatým doprovodným programem

Seznam hlavních účinkujících:

LA SHICA (ESP),I AM KLOOT (UK), THE WHIP (UK), QUIMBY (HU), NO JAZZ (FR), NO BLUES (NL), PHISHBACHER (US), J.J. BAND (PL), BRIDGEHEADS (SK), PEPPE VOLTARELI (IT), SON CALIENTE (CUBA), THE WALLS (IRL), TATA BOJS (CZ), VLADIMIR 518 (CZ), TOXIQUE (CZ), 100° (CZ), BRATŘI ORFFOVÉ (CZ), DAVID DORŮŽKA (CZ), ONODŘEJ PIVEC (CZ),NIKOLA BRASKO (CZ), NO FOLK (CZ), VERTIGO QUINTET (CZ) a další kapely z 12 zemí světa.

www.unitedislands.cz
zavřít