Southpaw vydali mozaiku závislostí

Vydáno 06.10.2008 | autor: redakce

Pražská formace Southpaw vydala nové, v pořadí již páté album. Deska nese název Addiction a ústředním tématem písní jsou různé formy "závislosti".

Southpaw vydali mozaiku závislostí Southpaw vydali mozaiku závislostí

Hudba je pro nás o komunikaci: přijmeš, zpracuješ, rozvineš a pošleš dál, to je pro mě její účel,“ říká Gregory, frontman pražské formace Southpaw, která po dvojalbu Heartdisk přichází po dvou letech se svou pátou studiovou nahrávkou Addiction. Právě nejrůznější formy „závislosti“ jsou jejím ústředním tématem. Nový materiál vznikal zhruba rok a půl. Výrazný prostor dostává právě elektronická tvář kapely, která kytary sice do skříně neuklidila, ale svůj zvuk obohatila i o smyčcová aranžmá.



Southpaw se při skládání a natáčení inspirovali aktuálními trendy na taneční scéně (Justice, Klaxons apod.). Desku, která vznikala hned v několika studiích, si kapela produkovala sama. Jako „umělecký dohled“ a poradní hlas fungoval respektovaný zvukař a hudebník Ondřej Ježek (OTK). V roli doprovodných vokalistek se na albu představí Klára Nemravová a Zuzana Irglová.

Deska oficiálně vyšla 1. října na labelu MEN X. Koncertní křest proběhne 21. října v pražském klubu Lucerna Music Bar. Od 10. do 25. října budou mít fanoušci možnost Southpaw slyšet v rámci jejich Addiction turné, na kterém kapela nový materiál doplní také výraznou vizuální složkou.

TURNÉ:
10. října - Pogo Bar - Moravské Budějovice
11. října - 15 minut - Olomouc
14. října - Prostor Mumie - Ústí nad Labem
18. října - KD Labe - Hořovice
21. října - Lucerna Music Bar - Praha - křest
22. října - Fléda - Brno
23. října – Anděl - Plzeň
24. října - Na Rampě - Mariánské Lázně
25. října - Bastion - Jaroměř
zavřít