Basák Lou Reeda opět v Čechách

Vydáno 04.11.2008 | autor: redakce

Američan Fernando Saunders přiváží na tři koncerty svoji kapelu opět do Čech. Po letošním březnovém turné přijíždí tentokrát na žádost Slánských Jazzových Dnů.

Basák Lou Reeda opět v Čechách Basák Lou Reeda opět v Čechách

Fernando Saunders začínal jako člen novátorské rock-jazzové skupiny The Jeff Beck / Jan Hammer Group. V počátku 80. let započal mnohaletou spolupráci jako hráč, producent a častý spoluautor písní s uznávaným představitelem městského rocku Lou Reedem. Je jedním z nejvyhledávanějších studiových a doprovodných muzikantů světových hvězd. Absolvoval turné a nahrával se členy nejrůznějších uskupení, například: Marianne Faithfull, Steve Winwood, Eric Clapton, Jimmy Page, Joan Baez a řada dalších.

Svoji sólovou kariéru odstartoval na Amnesty International Tour na vyprodaném stadionu v Chile. Poté vydal dvě kritikou uznávaná alba Cashmere Dreams (Grudge/BMG) a The Spin (A&M). Jeho třetí sólové album I Will Break Your Fall je čerstvě na českém trhu a na koncertech bude samozřejmě k dostání. Fernando Saunders tradičně na jevišti vystřídá baskytaru, kytaru a cello, v doprovodné kapele uslyšíte bicí (Marc Halbheer), piano (Ricardo Regidor), elektrickou kytaru a harmoniku (Lawrence Lina).

Tři večery, kdy máte možnost Fernando Saunderse vidět:

15.11. – 22:30 - Slánské jazzové dny – Slaný

16.11. – 21:00 – Modré dny – Žďár nad Sázavou

17.11. – 19:30 – dvojkoncert s Robertem Křesťanem a Druhou trávou - Beroun

zavřít