Vánoční oslava punkových Plexis

Vydáno 01.12.2008 | autor: redakce

Poněkud netradičně zvolila legenda české punkové scény Plexis termín oslavy svého výročí. V Paláci Akropolis zahrají u příležitosti 24 let od vzniku kapely 26. prosince, tedy v druhý svátek vánoční. A budou nadělovat.

Vánoční oslava punkových Plexis Vánoční oslava punkových Plexis

Petr Hošek alias Mucho, jediný zakládající člen v současné sestavě Plexis, vzkázal fanouškům stále doufajícím v novou desku na webu kapely toto: „Trojčata představíme na vánočním koncertě k čtyřiadvaceti letům v Akropoli.“ Co se skrývá pod termínem trojčata, napovídá vzkaz dřívějšího data: „První se asi bude jmenovat My pijeme pivo, druhé zcela určitě Pokračování pravdivého příběhu o lásce a to třetí teprve pojmenujeme.

Pokud písně opravdu na koncertě zazní, půjde o nové přírůstky v tvorbě Plexis po osmi letech. Poslední deska Muchovy party Už mi to kroutí nohy totiž vyšla v roce 2000, od té doby kapela nic nevydala, pouze pro okruh svých přátel DVD z oslav 20 let a z Hoškových čtyřicetin. Na svém kontě mají Plexis doposud pět řadových alb. V srpnu příštího roku uplyne čtvrtstoletí od vzniku Plexis, v plánu je turné po českých a moravských klubech, naděje na novou desku tedy oprávněně po delší době opět rostou.

text Martin Višňa foto Petr Tibi

zavřít