Benefiční koncert P.S. Haiti

Vydáno 12.02.2010 | autor: PR

Benefiční koncert P.S. Haiti proběhne v neděli 21. února v pražské Lucerně. Zahrají Monkey Business s hostem Danem Bártou, BIGG BOSS JAM a Eddie Stoilow.

Benefiční koncert P.S. Haiti Benefiční koncert P.S. Haiti

Výtěžek charitativního koncertu, jehož pořadatelem je Nadace VIA ve spolupráci se společností Člověk v tísni a kapelou Monkey Business, poputuje na dlouhodobou rozvojovou pomoc zemětřesením zdevastovaného Haiti a na rekonstrukci a obnovu škol.

 

V úterý 12. ledna 2010 zasáhlo Haiti zemětřesení o síle sedmého stupně Richterovy škály. Hlavní město Port-au-Prince a jeho okolí leží v troskách a podle odhadů má přírodní katastrofa za následek až dvě stě tisíc lidských životů. Desítky tisíc lidí jsou zraněny a zhruba tři milióny obyvatel nejchudší země západní polokoule nutně potřebují to nejzákladnější – pitnou vodu, potraviny a lékařskou péči. „V takovéhle situaci je pomoc naprostou samozřejmostí – není nad čím přemýšlet. Někdo pošle peníze, někdo sms, my prostě uděláme koncert a věříme, že se vybrané peníze dostanou na ta správná místa,“ říká Roman Holý, kapelník kapely Monkey Business.


„O nápadu Monkey Business zorganizovat koncert, jehož výtěžek podpoří zdevastované Haiti prostřednictvím Člověka v tísni, nebylo potřeba debatovat – pokud má být pomoc opravdu účinná, musí být dlouhodobá a musí přicházet i v době, kdy zprávy z Port-au-Prince opustí první stránky novin. Proto koncert ve prospěch Haiti koncem února a proto také jeho název P. S. Haiti,“ dodává k tomu Jiří Bárta, ředitel Nadace VIA.

Na koncert je možno si zakoupit vstupenky ve dvou cenových úrovních:
vstupenka „Chci pomoct“ v ceně 400 Kč,
vstupenka „Chci pomoct ještě víc” v ceně 1 000 Kč.

Výtěžek z prodeje poputuje na veřejnou sbírku SOS Haiti, kterou vyhlásila společnost Člověk v tísni. Vstupenky na koncert P. S. HAITI je možné zakoupit v předprodeji v síti TicketPro.


zdroj: Nadace VIA, Devil Inside - Music Production

zavřít