Festival Okoř s Janou Kirschner

Vydáno 14.07.2010 | autor: PR

Oblíbený středočeský festival Okoř bude letos patřit hlavně dvěma hvězdným zpěvačkám, Lucii Bílé a Janě Kirschner a pak legendární kapele Olympic, která na festivalu vystoupí vůbec poprvé. Festival se koná v sobotu 21. srpna.

Festival Okoř s Janou Kirschner Festival Okoř s Janou Kirschner

Mezi účinkujícími budou mít ale své zástupce i muži. Spolu s Janou Kirschner ze Slovenska dorazí i populární punkoví humoristé Horkýže slíže, za domácí budou hrát veselí chlapci z Mig 21 pod vedením Jirky Macháčka, poprvé na festivalu vystoupí Nightwork, kteří vrací na scénu diskofunky ve zmodernizované podobě, kořeněné elektronikou a world music (snad dojde i na jejich hit Globání oteplování), stále populárnější pop-rockeři Eddie Stoilow nebo písničkáři Tomáš Klus a Jiří Schmitzer. Na rozloučenou zahrají Veterání studené války s Otou Petřinou starším a Děda Mládek Illegal Band.

Festival Okoř bývá pravidelně vyprodán a to příslušníky všech generací. Útulné zákoutí louky pod zříceninou hradu Okoř láká především rodiny s dětmi a pořadatelé si toho jsou vědomi. „Už loni se nám osvědčil dětský koutek s hlídáním a tak nebude chybět ani letos, stejně jako další atrakce pro děti,“ říká pořadatelka festivalu Hana Petřinová.    

 


Podobně ostatně vnímají festival i novináři. „Jubilejní desátý ročník hudebního festivalu Okoř, který skončil v dnešních ranních hodinách na louce v podhradí hradu Okoř u Prahy, potvrdil pověst akce pro rodiny s dětmi. Vedle hudebních vystoupení nabídl v areálu houpačky a další atrakce pro děti, nechyběl ani dětský koutek. Mnozí z téměř 5000 návštěvníků toho využili a dorazili i se svými potomky,“ napsali loni České noviny.

Pořadatelé si také velmi cení nádherné kulisy, kterou festivalu vytváří zřícenina hradu Okoř a tak již tradičně věnují část výtěžku na její renovaci. Na místě nebude chybět stanové městečko, stánky s občerstvením ani dostatek parkovacích míst. Pro návštěvníky bude také zajištěna kyvadlová doprava z pražských Dejvic. Festivalovým programem bude již tradičně diváky provázet moderátorka Šárka Kubelková.

Festival Okoř začíná 21. srpna ve 14:00. Předprodej vstupenek od 15.6.2010 v sítích Ticketpro a Ticketportal. Více informací na: www.festivalokor.cz a
www.facebook.com/festivalokor.

Zdroj: Festival Okoř
zavřít