Male Bonding zahrají před Crystal Castles

Vydáno 25.08.2010 | autor: PR

Male Bonding vystoupí jako předkapela Crystal Castles v Lucerna Music Baru 14. 11. Kapela předskakovala skupinám jako: Health, Fucked Up, No Age, The Soft Pack, Dum Dum Girls, Smith Westerns, Best Coast, Strange Boys či Metronomy.

Male Bonding zahrají před Crystal Castles Male Bonding zahrají před Crystal Castles

Britská kytarová parta Male Bonding poprvé vystoupila na veřejnosti na klubové noci nazvané RAGE. Přesně v duchu toho názvu zůstal parket po jejich koncertu promáčený pivem, pokrytý úlomky jednorázových foťáků a ve vzduchu byly ještě cítit vibrace. Male Bonding hrají rychle. Jejich debutová deska Nothing Hurts trvá jen půlhodinu a většina songů končí do dvou minut. „Nemám rád dlouhé písničky,” říká kytarista a zpěvák John Arthur Webb. „Nebaví mě je poslouchat, nebaví mě je psát. Vždycky je napíšu rychlé, aniž bych to plánoval. Piju moc kafe.”

 


Baskytarista Kevin Hendrick se zase učil hrát u gramofonu nastaveného na 45 otáček za minutu. „Celé hodiny jsem vydržel sedět a poslouchat všechny ty rockové pecky a říkal jsem si, jak by ty basové linky asi zněly, kdyby se zrychlily. Líbily se mi tak víc. Zaměřil jsem se vždycky na riffy a hrál spolu s nimi. Zbytek hudby a zpěv jako by se vytratil.”

Když si poslechnete Male Bonding, neohromí vás jen jejich rychlost, ale také jejich melodie. Každá skladba na desce Nothing Hurts, ať už jde o přímou rockovou pecku (All Things This Way, Crooked Scene, Pumpkin), nebo o zamyšlenější kousek (Franklin, Worse to Come), je obdařena hitovým riffem, který nebudete moci vyhnat z hlavy.


Male Bonding
vzešli z Dalstonu, chudé londýnské čtvrti plné “lo-fi” kapel a tureckých restaurací. Svou hudební dráhu odstartovali společným sedmipalcem s kapelou Pens na jejich vlastní značce Paradise Vendors. Pak už následovalo turné s americkou punk-popovou úderkou Vivian Girls a společné koncerty s Health, Fucked Up, No Age, The Soft Pack, Dum Dum Girls, Smith Westerns, Best Coast, Strange Boys, Metronomy a dalšími vycházejícími hvězdami alternativní scény.

 


Sláva mezi hudebními příznivci po celém světě a smlouva se Sub Pop Records na sebe nedaly dlouho čekat a nyní tři mladíky z Londýna čeká turné s dalším hvězdným jménem, s kanadskými elektro-punkery Crystal Castles. Tuto dvojkombinaci můžeme očekávat i v naší metropoli, Male Bonding a Crystal Castles přijedou 14. listopadu do Lucerna Music Baru.

Vstupenky za 429,- Kč + poplatky koupíte v sítích Ticketpro, Ticketstream a Ticketportal, nejlevněji v pokladně Lucerna Music Baru. V den koncertu na místě pak za 550,- Kč. Více info na: www.crystalcastles.com a na www.myspace.com/malebonding.

Zdroj: D SMACK U PROMOTION

zavřít