Finská kráska Tarja: třetí sóloalbum

Vydáno 29.08.2010 | autor: PR

Finsko nemá mnoho umělců, kteří by dosáhli celosvětového úspěchu. Mezi ty výjimky, které mají velkou základnu fanoušků i v Česku, patří Tarja, někdejší vokalistka Nightwish.

Finská kráska Tarja: třetí sóloalbum Finská kráska Tarja: třetí sóloalbum

Její spojení s Nightwish je ale dávno minulostí a zpěvačka se již nějaký ten rok soustředí pouze na sólovou kariéru.


Na svém kontě má doposud dvě sólová alba, ke kterým již za pár dní přibude třetí s názvem What Lies Beneath. Zmiňovaná deska vyjde začátkem září a nabídne jedenáct nových písní.

Deska samotná vznikala téměř dva roky, první písně napsala Tarja na konci své Storm Tour v roce 2008, na jaře minulého roku měla hotových již dvacet nových písní. Celé natáčení desky What Lies Beneath započalo v lednu tohoto roku, 14. dubna na svém bloku fanouškům oznámila, že natáčení bylo úspěšně ukončeno.


První vlaštovkou nové desky, která její vydání do světa ohlašuje, je skladba Falling Awake. Ta zaznamenala velký ohlas, kterému napomohlo i hostování legendárního Joe Satrianiho. Navíc jde o první píseň, kterou si Tarja i sama produkovala.

Deska samotná se dočká vydání jak v jednodiskové tak dvojdiskové verzi. Limitovaná edice na druhém CD nabídne tři bonusové písně a téměř čtvrthodinový dokument, ve kterém Tarja nechává nakouknout do zákulisí příprav nové desky...

Tarja a její křišťálový hlas jsou zpět. Nenechte si ujít její nádherné nové album What Lies Beneath, které Universal Music vydá již 6. září.

Zdroj: Universal Music
zavřít