Santana v kytarovém nebi

Vydáno 04.09.2010 | autor: PR

Kytarista Carlos Santana, který vystoupí 15.10. v pražské O2 Aréně, vydává CD Guitar Heaven: The Greatest Guitar Classics Of All Time. Těšte se na hity Rolling Stones, AC/DC, Joe Cockera, Jimi Hendrixe či Van Halen.

Santana v kytarovém nebi Santana v kytarovém nebi

Nejdéle trvající a také nejúspěšnější spolupráce v historii rocku pokračuje. Legendární členové rock’n’rollové síně slávy, Carlos Santana a Clive Davis, vedoucí kreativního oddělení Sony Music Entertainment, nyní společně pracují na zbrusu novém koncepčním albu Guiter Heaven: The Greatest Guitar Classics Of All Time, které vydají u Arista Records a v obchodech by se objeví 21. září. Album produkoval Carlos Santana společně s Clivem Davisem, některé skladby produkoval také Matt Serletic a Howard Benson.

Carlos Santana a Clive Davis využili své encyklopedické znalosti rocku a podařilo se jim tak vytvořit seznam skvělých kytarových titulů. Poté si pozvali slavné osobnosti, které skladby nazpívaly. Jedná se o různorodé zpěváky od Chrise Cornella (skladba Led Zeppelin Whole Lotta Love), Pata Monahana (Van Halen - Dance the Night Away), Chestera Benningtona a Raye Manzareka (skladba od The Doors Riders on the Storm), přes Roba Thomase (Cream - Sunshine Of Your Love), Scotta Weilanda (The Rolling Stones Can’t You Hear Me Knockin’), Chrise Daughtryho (Def Leppard - Photograph) a Gavina Rossdalea (T. Rex - Bang A Gong) až po rappera Nase (AC/DC - Back In Black), veterána Joe Cockera (skladba Jimiho Hendrixe Little Wing) a další.

Na desce Guiter Heaven: The Greatest Guitar Classics Of All Time, je také místo zvláště věnované George Harrisonovi, a to skladba While My Guitar Gently Weeps, kterou nazpívala india.arie a cellové party nahrál sám mistr Yo-Yo Ma. “Když jsem tu skladbu slyšela,” řekla Olivia Harrison Carlosovi, “chtělo se mi skákat radostí a zárověň plakat.”  

 

   
Kromě těchto hvězd Carlos oceňuje a chválí také svoji vlastní kapelu. Guiter Heaven: The Greatest Guitar Classics Of All Time, byla jejich první společná dlouhohrající studiová deska. Členy kapely, kteří s ním spolupracovali, byli Dennis Chambers (bicí), Benny Rietveld (basa), Karl Perrazo (tympány), Tommy Anthony (rytmická kytara), Freddie Ravel (klávesy), Andy Vargas (doprovodné vokály), Raul Rekow (konga), Bill Ortiz (trumpeta) a také Jeff Cressman (trombón).

„K tomu, abychom tyto písničky vytvořili, bylo potřeba neuvěřitelné množství důvěry,“ řekl Carlos. „Důvěry od Matta Serletice a Howarda Bensona a všech těch neuvěřitelných zpěváků a muzikantů, kteří mi museli věřit a já zase věřil Cliveovi. Byl to reakční řetězec lásky, protože tohle je ta nejvyšší forma lásky, která na této planetě existuje: důvěra.“

„Ty skladby jsou výjimečné a také jejich interpreti jsou výjimeční,“ říká Clive Davis. „Ale co je opravdu jedinečné a díky čemu je toto album víc než jen sbírkou jednotlivých písniček je to, že byly vybrány, protože jsou to kytarové klasiky. A v podání Carlose Santany jsou oslavou kytary.“

Guiter Heaven: The Greatest Guitar Classics Of All Time je prvním novým studiovým albem Santany od vydání senzační trilogie u Arista: Supernatural (1999), Shaman (2002) a All That I Am (2005). Všechna tato alba byla produkována Carlosem Santana s Clivem Davisem. Představovaly hřejivé a pozitivně přijaté opětovné setkání s osobností, která jako první podepsala smlouvu se Santanou u Columbia Records (poté, co ho na žádost Billa Grahama viděl hrát v San Franciscu ve Fillmore West během vánočního týdne roku 1968). Clive zažil jejich začátky i cestu, po které došli k mezinárodnímu úspěchu. Ten započal roku 1969 s vydáním jejich debutového alba 18. srpna, v pondělí po jejich historickém vystoupení na festivalu Woodstock Music & Art Fair.
 
Guiter Heaven: The Greatest Guitar Classics Of All Time - tracklist:
 
“Whole Lotta Love” - Chris Cornell (Led Zeppelin)
“Sunshine Of Your Love” - Rob Thomas (Cream)
“Can’t You Hear Me Knockin’” - Scott Weiland (The Rolling Stones)
“Dance the Night Away” - Pat Monahan (Van Halen)
“While My Guitar Gently Weeps” - india.arie a Yo-Yo Ma (The Beatles)
 “Bang A Gong” - Gavin Rossdale (T. Rex)
“Smoke On the Water” - Jacoby Shaddix (Deep Purple)
“Photograph” - Chris Daughtry (Def Leppard)
“Back In Black” - Nas (AC/DC)
“Little Wing” - Joe Cocker (Jimi Hendrix)
“Riders On the Storm” - Chester Bennington a Ray Manzarek (The Doors)
“I Ain’t Superstitious” - Jonny Lang (Howlin’ Wolf, Jeff Beck Group)

“Fortunate Son” - Scott Stapp (Creedence Clearwater Revival)

 


Zdroj: Sony Music
zavřít