Petr Bende přezpíval Queen

Vydáno 10.10.2010 | autor: redakce

Finalista Česko hledá SuperStar Petr Bende už vyhlíží Vánoce. Důkazem je vydání vánočního koncertu z Janáčkova divadla. Kromě koled se na desce objeví i předělávka písně od Queen.

Petr Bende přezpíval Queen Petr Bende přezpíval Queen

Petr Bende vydá 8. 11. doublepack s názvem Vánoční koncert Petr Bende & band a hosté, Janáčkovo divadlo, který bude obsahovat live CD a DVD. Na těchto nosičích nalezneme záznam z koncertu, kde jako hosté vystoupili: Cimbálová muzika Grajcar, Wabi Daněk, Petrův otec Ján Bende a pěvecký sbor Antea pod vedením sbormistra Oldřicha Hlouška. Na sklonku roku 2009 odehrála kapela Petr Bende & band celorepublikové turné Moje Země.


Kromě Petra v této sérii koncertů vystupovala řada hostů, se kterými kromě vlastních skladeb společně zahrál úpravy lidových písní a vánočních koled. Při vyprodaném koncertu v brněnském Janáčkově divadle byl pořízen zvukový a obrazový záznam. Album a DVD bude obsahovat celou řadu vánočních písní a koled, např. Den přeslavný, Nesem vám noviny, Štěstí, zdraví, pokoj svatý, Rolničky, dále Petrovy autorské písně jako Anděl perutí mách, Zaklínám své moře, Nad horú svítá nebo vánoční singl Hvězda.



Nechybí ani slavná píseň Freddieho Mercuryho a skupiny QueenBohemian Rhapsody. V bonusech na DVD bude mimo jiné i Petrův klip k písni Tráva.

zdroj: Sony Music

mp
zavřít