Falco s Amadeem slaví 25 let

Vydáno 21.10.2010 | autor: PR

 Rakouskému zpěvákovi Falcovi se před pětadvaceti lety povedlo něco, co dosud žádnému Čechovi. Zvítězil za velkou louží ve věhlasné hitparádě prodávanosti singlů Billboard. Výročí si zasloužilo reedici slavné desky Falco 3.

Falco s Amadeem slaví 25 let Falco s Amadeem slaví 25 let

Dnes již legendární album Falco 3 letos slaví dvacáté páté narozeniny. Přesně před čtvrtstoletím přinesl tomuto albu celosvětovou pozornost singl Rock Me Amadeus, který vévodil hitparádám po celém světě. Falco se tak stal prvním německy mluvícím umělcem, který se probojoval na špici singlové hitparády v USA. Dodnes na vrcholu amerického žebříčku nestanul jiný hit s německým textem. Kromě Ameriky se album dostalo na první místo prodejnosti v dalších dvanácti státech.

 


Při příležitosti oslav pětadvacátého výročí vychází edice Falco 3 - 25th Anniversary Edition. Zremástrované album obsahuje nejen známé hity Rock Me Amadeus, Jeanny nebo Vienna Calling, ale také bonusové tracky jako demonahrávku nikdy nedokončené skladby Without You a vybrané raritní a prodloužené verze existujících skadeb. Navíc britská kapela HURTS natočila remix Jeanny, který má za cíl představit Falca nové generaci fanoušků.

 

 


DM

zavřít