Thievery Corporation: It Takes A Thief

Vydáno 17.10.2010 | autor: redakce

Thievery Corporation po pěti studiových deskách vydali kompilaci největších hitů, která nepřináší žádný nový materiál. Je to dobře, nebo americkému duu vyschla studnice nápadů?

Thievery Corporation: It Takes A Thief Thievery Corporation: It Takes A Thief



THIEVERY CORPORATION
IT TAKES A THIEF

ESL Music / Panther
16 trax / 69:01 min

Výběrovka pro neskalní fanoušky.

Téměř každou bestofku doprovází nejméně jedna novinka, díky které si album pořídí i ti, kteří jinak všechny ostatní skladby už vlastní. Pokud kapela na výběr hitů nepřibalí nic nového, býváme zklamáni a nechápeme to. Smysl současné kompilace Thievery Corporation poznají jenom ti, kteří kapelu mají rádi, ale ještě od ní nic nemají. Koupí desky získají pořádnou dávku kvalitní lounge muziky. Ti, kteří vlastní kompletní diskografii downtempové kapely, ať zapomenou, že v roce 2010 něco vyšlo.

Američany mají rádi jak běžní posluchači, tak odborná kritika, což není častý jev, ale v tomto případě je naprosto pochopitelný. TC kloubí dohromady líbivé melodie s inteligentní produkcí. Propojují vlivy různých kultur, a tak poslech jednotlivých skladeb může působit jako cestování napříč světovými destinacemi. Pestrost desky je umocněna ruznými hlasy, které hostují v jednotlivých skladbách.

Pozoruhodná je i nadčasovost TC. Věkový rozdíl jednotlivých skladeb může být až patnáct let, ale vůbec to nejde poznat. Deska zní absolutně kompaktním dojmem. Asi je dobře, že hudebníci se drží zavedené cesty, ale kdyby se jim podařilo trochu vybočit a neztratit přitom nic ze svých kvalit, mohli by se postarat o pořádný poprask na hudební scéně.


6/7
Daniel Maršalík

 

0,00

čtenáři

hlasuj
zavřít