RECENZE: DVD AC/DC předvede rock´n´rollové šílenství v Argentině

Vydáno 23.05.2011 | autor: redakce

Zbrusu nové koncertní DVD AC/DC nahrané na fotbalovém svatostánku v Buenos Aires v roce 2009 musí zvednout ze židle snad i ty, kteří jinak australské rock n‘ rollové bohy příliš nemusejí. A skalní fandové tento hudební nosič jednoduše musí mít. Je to totiž zhmotněná klasika let již dávno minulých s nejšílenějšími fanoušky z Latinské Ameriky natočená 32 kamerami přímo v HD s propracovanou režií.

RECENZE: DVD AC/DC předvede rock´n´rollové šílenství v Argentině RECENZE: DVD AC/DC předvede rock´n´rollové šílenství v Argentině

 
acdc_live_at_river_plateAC/DC
LIVE AT RIVER PLATE
19trax/140 min
Sony Music


Přestože Angus Young s Brianem Johnsonem a spol. již nepředvádějí nic nového, je mamutí show na obřím stadiónu River Plate se sedmdesáti tisíci lidmi pěknou pastvou pro oko. Během tří večerů vidělo koncert úžasných dvě stě tisíc argentinských rockerů.

Jako správní dinosauři odehráli AC/DC samozřejmě všechny své velké hity jako Highway To Hell, Back In Black, Thunderstruck, Big Jack nebo Rock n‘ Roll Train. Na fandech byla třináctiletá absence kapely na argentinských pódiích znát, jejich nadšení totiž na DVD nevypadá jen jako dobře sestříhané. Mohutné skákající vlny snad ještě překonávají legendární záběry Queen z Wembley 1986. A to už je co říct.

Uznávaný režisér David Mallet, který dělal také například na posledním koncertním DVD Genesis, svoji práci pojal vcelku komplexně. Rozhodoval o správné rozestavění kamer na stadiónu a výsledné záběry se občas rozhodl zdvojovat.

Často se také zaměřuje na jednotlivé fanoušky a mnohým věnuje i pozornost několikrát. Možná se to někomu líbí, možná tím ale dobré momenty spíše kazí. Skvělých záběrů však naštěstí DVD obsahuje až dost.

Koncertní záznam doplňují bonusové záběry z výstavby pódia a pohybu kapely mezi koncerty, a také samotná animace puštěná na obrazovky před koncertem. Dle posledních trendů nesmí samozřejmě ani chybět mluvící, nebo spíše křičící hlavy fanoušků a vykřikování omletých rockových hesel. Tato fáze DVD však naštěstí není příliš dlouhá a dojem z výborného koncertu nekazí.

Vladimír Michna
6/7

0,00

čtenáři

hlasuj
zavřít