RECENZE: Nové album Kaiser Chiefs má prošlou expiraci

Vydáno 10.08.2011 | autor: redakce

Kaiser Chiefs nepatřili nikdy mezi žádné novátory, naštěstí uměli skládat hity a svou energičností dokázali vždy zaslouženě strhnout pozornost. Se čtvrtou řadovkou chtěli zřejmě v zajetých kolejích pokračovat, jenže nezadařilo se.

RECENZE: Nové album Kaiser Chiefs má prošlou expiraci RECENZE: Nové album Kaiser Chiefs má prošlou expiraci

kaiser chiefs - the future is medieval
KAISER CHIEFS
THE FUTURE IS MEDIEVAL
Polydor / Universal
13 trax

Melodie jsou tentokrát neskutečně tuctové, motivy některých písní až kolovrátkovitě se opakující, texty plytké. Skladba Heard It Break, přesycená synťáky, měla být zřejmě vtipnou vložkou, ale v kontextu celé desky působí spíše nepatřičně. U předposlední Dead Or In Serious Trouble už ani nevíte, kolikrát jste tu samou melodii v různém tempu na albu slyšeli. Folkový závěr v podobě If You Will Have Me lze brát jen jako pokus o odvedení pozornosti, takové vypuštění klamného cíle.

Trvanlivost popových desek je obecně velmi krátká a album The Future Is Medieval má dost možná už prošlou expiraci. Bohužel totiž nesplňuje ani základní předpoklad tohoto žánru – není vůbec chytlavé, a přestože si vypůjčuje – jak je dnes opět v módě – některé postupy uhlazeného progresivního rocku, náročnější posluchačstvo se mu stejně vyhne obloukem.



text: Tomáš Pokorný
3/7

0,00

čtenáři

hlasuj
zavřít