LIVE: Hurts letos již potřetí potěšili všechny smysly českých fanoušků

Vydáno 09.10.2011 | autor: redakce

Obrovský hype, který za svou poměrně krátkou existenci kolem sebe dokázala vybudovat britská kapela Hurts, nešel mnohým dlouho na rozum. Myšlenky o vykrádání, přehnané okázalosti a hraní na city snad definitivně smáznul sobotní koncert ve velkém sále pražské Lucerny, kde Hurts přesvědčili, že si pozornost opravdu zaslouží.

LIVE: Hurts letos již potřetí potěšili všechny smysly českých fanoušků LIVE: Hurts letos již potřetí potěšili všechny smysly českých fanoušků


hurts lucerna 2HURTS
8. 10. 2011
Velká Lucerna, Praha 

Není mnoho kapel, které by se do České republiky vrátily třikrát ve stejném roce a zajistily si i tak stoupající zájem svých příznivců. Hurts ale přes fakt, že mají na kontě pouze jedno album, dokázali i napotřetí potěšit přítomné jedinečnou a neopakovatelnou show.

Poté, co švédská předkapela Firefox AK odehrála svůj set, se úderem deváté hodiny na pódiu objevilo duo Theo Hutchcraft a Adam Anderson, spolu se svým muzikantským týmem. Po intru, během kterého téměř vyprodaná Lucerna nadšeně jásala v očekávání svých miláčků, se ozvaly tóny Silver Lining a na pódium vyběhly dvě tanečnice v černých kápích a s černými vlajkami. Sálem zaburácel hutný hlas Hutchcrafta a všem přítomným už v tu chvíli muselo být jasné, že si odnesou skvělý zážitek.



hurts lucernaHurts se s davem nemazlili a sázeli do něj jednu pecku z jejich jediného alba Hapinness za druhou. Po úvodním songu následovala píseň Wonderful Life, během níž tanečnice shodily kápě a objevily se v černých krajkových outfitech. Jejich taneční kreace skvěle doplňovaly okázalost koncertní show, kterou jsou Hurts již pověstní.

Následovaly songy Hapinness, Blood, Tears and Gold a také Evelyn, při níž Adam Anderson opustil své klávesy, aby mohl zahrát na kytaru. Následující Sunday pro změnu oživilo bubenické sólo v úvodu. Nadšený dav, který spustil ohlušující řev po každé písničce, se dočkal také hitů Devotion, Unspoken či Confide In Me, došlo i na dvě nové skladby Affair a Mother Nature. Při Illuminated se pak na žádost Thea celá Lucerna rozzářila za pomoci mobilních telefonů. Tečkou v setlistu byla pro tuto chvíli nepopsatelná atmosféra při následující Stay, kterou jednohlasně odzpíval celý sál.

Po ní se Hurts rozloučili, ale jen na chvíli, protože Lucerna se otřásala v základech. Rozvášněné publikum se hlasitě dožadovalo přídavku a také se ho dočkalo: již podruhé ten večer zaznělo The Water, tentokrát ve své klasické podobě, a jako definitivní tečka za skvělým večerem nemohlo přijít nic jiného, než Better Than Love.

hurts lucerna 3Jak již bylo řečeno, Hurts letos zavítali do Čech již potřetí, a ačkoliv se jejich setlist příliš nezměnil, dokázali předvést pokaždé nevšední show. Kombinace již osvědčeného házení bílých růží do davu, Andersonova modlení před každým songem, výkonů dvou tanečnic i smyčcového kvartetu, perfektní světelné show a hlavně Hutchcraftova neodolatelného pěveckého projevu skvěle zapadla do honosného prostředí Velké Lucerny, povznesla už tak nevšední hudební zážitek ještě výš a potěšila doslova všechny smysly. Nejen, že jste to všechno mohli slyšet a vidět, ale emoce v sále byly doslova hmatatelné, Hutchcroftův hlas chutnal sladce a ti šťastnější ucítili i vůni bílých růží.

O tom, že spokojenost byla oboustranná, svědčí slova samotných Hurts zveřejněná dnes na jejich Facebook profilu: „…Tore a gaping hole in the sky above Prague last night. Wow. Spectacular. Děkuji beautiful Czechs, děkuji…“

Teď nezbývá nic jiného, než se přidat k Andersonově modlení za to, aby se nám „Trpiči“ zase brzy vrátili…




text: Marta Pušová, foto: Petr Klapper  

0,00

čtenáři

hlasuj
zavřít