LIVE: Monkey Business a PSH mají za sebou druhý zářez na společné tour

Vydáno 19.03.2012 | autor: redakce

Obě kapely si tentokrát daly zastávku v Praze a ve vyprodané MeetFactory předvedly skvělou show. Nešlo o dva samostatné koncerty, ale o propojení tvorby obou interpretů, což v Čechách není často k vidění.

LIVE: Monkey Business a PSH mají za sebou druhý zářez na společné tour LIVE: Monkey Business a PSH mají za sebou druhý zářez na společné tour


M-5Kolem půl deváté to na pódiu odstartoval DJ Mike Trafik, který svým možná zbytečně dlouhým setem rozjížděl publikum pod sebou. Natěšení fanoušci se na tuto událost dostavili v hojném počtu, což potvrzovala to i skutečnost, že prodrat se z bodu A (bar) do bodu B (asi tak sedmá řada), byla neskutečná fuška, která sebrala spoustu energie. Ale jakmile se stage zakryla oponou, rozeznělo se intro a následně se ta opona zase strhla, bylo jasné, že za tu oběť to stojí. Monkey Business se odhalili v celé své kráse, podpoření skvělým zvukem a nezbytnými šílenými oblečky. Co kus, to opět originál. Zaujal mě zejména kytarista Olda Krejčoves, který v ženských šatech a dlouhém plnovousu vypadal jako někdo s ne zcela ujasněnou identitou.

Prohlédněte si fotoreport ze společného koncertu Monkey Business a PSH v MeetFactory.

MB odehráli čtyři pecky a s naprostou suverenitou roztančili publikum. Připravili tak skvělou půdu pro další hvězdy večera. PSH nastoupili ve své klasické sestavě, kterou obohatil Adam Koller, hrající na perkuse. Ve speciálním provedení tak zazněly klasiky jako třeba Praha nebo Můj svět, skvěle vyzněl nostalgický Penerský dezert, který se na konci proměnil v Old Schooler od Monkey Business. Jeden z vrcholů večera nastal při písničce Vim já?, kterou přišel podpořit i James Cole.

M-38 M-40


Prostě skvělá party, na které si to užili fanoušci obou kapel. Žádná rivalita, žádné rozdíly, prostě jen čistá radost z hudby, která sršela z pódia přímo do lidí. Překvapení přišlo i ve chvílích, kdy se z funku a hip hopu stával tak trochu rap metal. Proč ne, když to někdo umí. Všechno bylo uvěřitelné a naprosto profesionální.

M-13Ke konci Peneři Strýčka Homeboye odešli do backstage a dali tak opět prostor Monkey Business a jejich repertoáru. Došlo tak třeba na koncertní tahák Saturday Night It´s Over nebo Peace Of My Life. MB dokázali, že patří k nejlepším živým kapelám u nás. PSH si jako doprovod nemohli vybrat lépe.

Jsem ráda, že jsem byla svědkem jedinečné hudební kooperace dvou odlišných hudebních světů. Je dobře, že se na české scéně najdou kapely, které nestagnují, posouvají se dál a vymýšlejí další možnosti, jak překvapit a potěšit své fanoušky. Je to progres, který naše hudební scéna potřebuje jako sůl. 

text: Dana Yousifová, foto: Matěj Třasák

0,00

čtenáři

hlasuj
zavřít