LIVE: Smashing Pumpkins na Pohodě hledali zvuk i smysl

Vydáno 12.07.2013 | autor: redakce

První festivalový den se na hlavní stagi trenčínské Pohody ukázaly dvě hvězdy: Kaiser Chiefs a The Smashing Pumpkins. Obě však totálně zazdil zvuk.

LIVE: Smashing Pumpkins na Pohodě hledali zvuk i smysl LIVE: Smashing Pumpkins na Pohodě hledali zvuk i smysl

pohoda 32 smashing pumpkinsTHE SMASHING PUMPKINS
Pohoda Festival, Trenčín
11. 7. 2013

Haló, pořadatelé a zvukaři - hlavní pódium nehraje! Všechno doposud na něm bylo zatraceně potichu. U Kaiser Chiefs by se ještě vše dalo vysvětlit zvukařovým omylem, ale když se scénář o hodinu později opakoval při show The Smashing Pumpkins, zasmrdělo to průserem, který nás možná čeká po celou dobu festivalu. Koncert kapely, jejíž plný a pevný zvuk z desky pak naživo netlačí a zní jak ze starého rádia, prostě a jednoduše nudí. Jakási hlučná mlha v níž občas zamečí plešatý pantáta Corgan.

Co si budeme povídat, Corgan je za zenitem. A právě Corgan = Smashing Pumpkins. Po tomhle koncertním zážitku nelze nevzpomenout na Guns n' Roses, kteří vlastně trpí stejným syndromem megalomanského frontmana, který si stále ještě myslí, že je génius. A myslí si to natolik usilovně, že ho celá kapela opustila. Corgan má dobrou kapelu, všichni hrají jak mají, ale dohromady z pódia nejde žádná chemie. Ona totiž žádná asi nefunguje ani na pódiu, nebo to tak alespoň působí.

pohoda 31 smashing pumpkinspohoda 38 smashing pumpkins

Ovšem byly v setu místa, kdy člověku bylo dobře. Disarm, Tonight Tonight nebo třeba Stand Inside Your Love jsou pro tuhle scénu naprosto zásadní písně a neuškodí si je naživo připomenout. Ale žít jen ze vzpomínek se přece dlouho nedá...

Headlineři Pohody zatím zklamávají, ale atmosféra vše vyvažuje. Kéž by ještě ty koncerty... Snad se pochlapí hlavní ekolog festivalu Thom Yorke se svými Atoms for Peace!

text: Martyn Starý, foto: Pavel Mužák


0,00

čtenáři

hlasuj
zavřít