Sto zvířat a Vypsaná fixa v Praze

Vydáno 07.12.2010 | autor: redakce

Na koncertě T-music 4v1, který se konal 24. listopadu v pražské Tesla Aréně, se sešly čtyři odlišné hudební styly, které reprezentovali nadžánroví United Flavour, skáčkoví Sto zvířat, punkrocková Vypsaná fixa a punkeři Horkýže Slíže.

Sto zvířat a Vypsaná fixa v Praze Sto zvířat a Vypsaná fixa v Praze

UNITED FLAVOUR, STO ZVÍŘAT, VYPSANÁ FIXA, HORKÝŽE SLÍŽE
24. 11. 2010 TESLA ARÉNA, PRAHA

Spojení čtyř žánrů byl dobrý tah.  

United Flavour se představili fanouškům jako první a vychrlili na ně salvu energie, čímž je sympaticky rozehřáli pro zbytek večera. Jejich show zpestřilo především hostování české rapperky Lary 303. Oproti reggae náloži působila následná proměna ve ska rytmy poněkud komicky, rozhodně ale ne rušivě. Letos dvacetiletá formace Sto zvířat zahrála své největší hity jako Přístav domácího štěstí, Kanál či Něžný Novgorod, ale zahrála také zbrusu novou skladbu Lustr, která se prý objeví na jejich příští desce.


Podívaná, která se během jejich exhibice na jevišti konala, byla pro Zvířata typická, nesmírně pozitivní a chytlavá. Štěstí se téměř viditelně přenášelo ze samotné kapely do prvních řad posluchačů a z těch zase dál, až ovládlo celou halu. Ani Vypsaná fixa nezůstala pozadu a donutila publikum solidně propařit celé jejich vystoupení tak, že vzduchem takřka stříkaly kapky potu. Kapela si získala diváky zejména svým starším hitem 1982, ale chytla se i Fata morgana z poslední desky Klenot. Lídr skupiny Márdi, který se nezastavil po celou dobu a běhal z jednoho konce stage na druhý, ke konci s rozběhem skočil do publika a nechal se doslova nosit na rukou, aby pak skončil zpět na pódiu a na lopatkách vyčerpaně oddechoval.


Celý večer, kam se prý dostavilo více než osm tisíc lidí, završil koncert slovenských punkerů Horkýže slíže, kteří jsou v Česku nebetyčně oblíbení, na letních festivalech mají zaručeně vždycky narváno a vždycky ukážou, že v sobě mají snad ještě víc energie, než se do nich vejde. Zpěvák Kuko na scénu tentokrát dorazil ve vyžehlené paruce a barevné retro košili, čímž rozesmál všechny fanoušky ještě před tím, než vůbec začal mluvit. T-music tour 4v1 se rozhodně vydařilo, mnozí odcházeli totálně nadšení až daleko po půlnoci a ještě cestou na tramvaj si opilecky prozvěpovali L.A.G song a jiné šlágry.

6/7

text Katarína Straková foto Ondřej Hájek

Fotoreport z akce najdete ZDE.

0,00

čtenáři

hlasuj
zavřít