ROCKBLOG: Nejsledovanější klipy 2014 - nablýskané klišé a nudná erotika

Vydáno 17.08.2014 | autor: redakce

Mají tisíce přehrání denně, ale často nijak nevybočují z řad fádnosti. Žebříček dosud nejsledovanějších klipů letošního roku sestavený magazínem Billboard nabízí přehlídku videí, která obsahem nejen že za moc nestojí, ale navíc servírují přehršli okoukaných a na efekt hrajících záběrů.

ROCKBLOG: Nejsledovanější klipy 2014 - nablýskané klišé a nudná erotika ROCKBLOG: Nejsledovanější klipy 2014 - nablýskané klišé a nudná erotika


rihanna shakiraRihanna a Shakira v písni Can't Remember to Forget You


Roli "majstrštyků" zastávají v těchto ohledech nejjednoznačněji klipy k písničkám Bailando a El Perdedor, pocházející z pera španělského kňoury Enriqua Iglesia. V telenovelových znělkách libující si skoročtyřicátník se v nich představuje porůznu - v případě prvním jako rozverný Don Juan, kterému v závěru klipu sama od sebe padá do náruče ta největší sexbomba, podruhé pro změnu jako zhrzený uplakánek, jemuž je smutno po jeho bývalé, jíž se přehlídkou přehnaně vážných mimických křečí snaží dát toto najevo.

Iglesias by snad raději přesedlal na black metal, než aby se ve spolupráci s najatými režiséry pokusil o originálnější náměty s absencí byť třeba jen špetičky klišé. S bezmála půlmiliardou zhlédnutí (a tato suma i nadále roste...) to ale očividně nemá zapotřebí.




Do vod, které byly v minulosti rozvířeny tolikrát, až je s podivem, že v nich diváky ještě pořád baví utápět zrak, vstoupila koncem ledna klipem k písničce Can't Remember to Forget You - u nás v posledních letech opomíjená - plavovláska Shakira. Ve featuringu s barbadoskou zpěvačkou Rihannou sice proměňuje reagge-skáčkovou hopsačku v poslouchatelný celek, nic to ale nemění na dojmech, že sexistických póz je v bezmála tři a půl minuty dlouhém klipu přeci jen trochu příliš. Sluší se podotknout, že i pro ty, kdo vypracovanost svalu mezi palcem ukazováčkem považují za jednu ze svých největších předností.

 


Komu se ale daří (ne zcela, přesto chvályhodně) prorazit skrze vizuálně - stereotypní šeď, je ne zrovna překvapivě jedna z nejskloňovanějších pop-star současnosti Katy Perry. Její Dark Horse je po exkurzi do virtuální divočiny (Roar) dalším počinem, ze kterého sálá malebnost v rozsahu přijatelném natolik, aby si ji divák nepletl s okázalostí. Přimíchejte ždibec sex-appealu, precizní choreografii a Perryin talent vystihnout svojí mimikou prototyp naivní narcistické princezničky, a vyjde vám symbióza, která je svojí kvalitou jako jedna z mála hodna soupeřit ve sledovanosti o prvenství.

Gangnam Stylu přece dřív nebo později musí odeznít a když se o to postará právě dívenka, která z gospelové nicky vyrostla v popovou dámu, na škodu to rozhodně nebude.

Nejsledovanější videa tohoto roku:

1. Katy Perry - Dark Horse ft. Juicy J
2. Shakira - Can't Remember to Forget You ft. Rihanna
3. Shakira - La La La (Brazil 2014) ft. Carlinhos Brown
4. We Are One (Ole Ola) [The Official 2014 FIFA World Cup Song] (Olodum Mix)
5. Enrique Iglesias - Bailando (Español) ft. Descemer Bueno, Gente De Zona
6. The Chainsmokers - #SELFIE
7. Iggy Azalea - Fancy ft. Charli XCX
8. Frozen Soundtrack - Let It Go
9. Jason Derulo - Wiggle ft. Snoop Dogg
10. Enrique Iglesias - El Perdedor ft. Marco Antonio Solís

 

text: Adam Vrána

 


 

rihanna shakira TOP

zavřít