HITPARÁDY (11.): I rádia už jsou Nafrněná. Triumfální návrat slaví Justin Bieber

Vydáno 09.09.2015 | autor: redakce

O kapele Kryštof, která i tentokrát jasně vede oba hlavní české žebříčky, už toho bylo v minulých komentářích napsáno tolik, že se tentokrát radši zaměříme na novinky. Jednu z nich má na svědomí Barbora Poláková. Ve světě se nejvíc daří Kanaďanům - The Weeknd boduje s albem, Justin Bieber se singlem.

HITPARÁDY (11.): I rádia už jsou Nafrněná. Triumfální návrat slaví Justin Bieber HITPARÁDY (11.): I rádia už jsou Nafrněná. Triumfální návrat slaví Justin Bieber

 

nafrnenaHit Nafrněná Báry Polákové startuje v české singlové hitparádě


NEZLOMNÝ KRYŠTOF

Skoro se až zdá, že naši dramaturgové a kupující neznají jinou kapelu než Kryštof. Už několikátý týden po sobě totiž parta kolem Richarda Krajča vévodí jak singlové hitparádě s písní Ty a já, tak pořadí alb s deskou Srdcebeat. Medailové stupně zabrala - stejně jako během celého léta bez jediné výjimky - trojice káček - Kryštof, Klus a Kabát. Písničkář je s Anat život není druhý, ikona pivařů s Do pekla / Do nebe třetí.

Přitom plodné podzimní albové období už vypuklo, nejvyšší novinku mají na 4. místě Motörhead s Bad Magic (recenze zde). Zajímavostí je, že si u nás Lemmy a spol. vedou líp než doma v Británii, kde jsou 10. Místo aby se do Top 10 draly nové tituly, se do ní ale naopak vracejí loňské bestsellery - Chinaski s Rockfield uzavírají první pětku, Tomáš Klus poskočil na šestku s předchozí řadovkou Proměnamě, osmá je formace Jelen s prvotinou Světlo ve tmě a desátá Aneta Langerová díky nahrávce Na Radosti. Zásluhou hypu kolem snímku Amy se daří i Amy Winehouse, jež s devět let starou Back To Black pronikla už na 19. stupínek. 


SPOUSTA ČESKÝCH NOVINEK

A singly? Tam je nejbližší konkurencí Kryštofu aktuálně Avicii, jehož Waiting For Love máme na stříbře. Z domácích skladeb si pak výborně vede Xindl X, který je ve spolupráci s Mirkou Miškechovou s hitem Cudzinka v tvojej zemi čtvrtý, a také Mandrage. Jejich Brouci poskočili už na pětku. Mezi pěti nejhranějšími tak aktuálně najdeme hned trojici domácích songů. 

Další důkaz, že rádia začínají stále víc a víc preferovat českou tvorbu, najdeme mezi novinkami. Šedesátý je totiž nově Lukáš Chromek a Chci tě, o místo níž No Name, kteří přicházejí S láskou, na 63. postu se poprvé objevuje Mista zásluhou Catwalk Fever a 79. je Nafrněná Bára Poláková. Ke konci žebříčku figurují ještě čerstvé kusy od mladých kapel Slza (96. Katarze) a Light & Love (99. True). 

Halsey 2015Halsey pronikla s debutem do Top 10 britské i americké hitparádyKANADSKÁ INVAZE DO ŽEBŘÍČKŮ

U nás sice druhá řadovka Kanaďana The Weeknda k nejžádanějším nepatří, zato v zahraničí je o ni velký zájem. Startuje totiž na prvním místě v USA i ve Velké Británii. V zámoří nasbíral 25letý interpret za první týden 325 tisíc bodů a nechal za sebou kometu letošního roku, mladičkou Halsey, jejíž debut BADLANDS přistál hned na druhé příčce. 

V Británii se za vítězným The Weekndem drží minulá královna Jess Glynne s I Cry When I Laugh a na trojce se zjevili noví Foals s What Went Down. Smršť novinek pokračuje i na dalších pozicích první desítky: Ella Eyre bere s prvotinou Feline čtyřku, výše zmíněná Halsey je devátá a desátý stupínek Motörhead už jsme vám prozradili. 

NEJÚSPĚŠNĚJŠÍ SINGL JUSTINA BIEBERA

Podobně jako zazářil The Weeknd v albech v USA i Británii, se dařilo v singlech Justinovi Bieberovi. V Americe za sebou shodou okolností nechal právě dva hity The Weeknda, minule vítězný Can't Feel My Face a stále sílící The Hills. Top 3 je tak čistě kanadskou záležitostí. Na ostrovech na dvojku odsunul Rachel Platten a její Fight Song, zatímco třetí je opět Weeknd. Nutno dodat, že Bieber zaznamenává jak v Británii, tak v USA své vůbec první singlové vítězství. Před dvěma lety sice fanynkám hrozil koncem kariéíry, nakonec ale může být rád, že tak neučinil. What Do You Mean? je totiž za krátkou doby od vydání jeho nejúspěšnější písní vůbec. 

Tip týdne: Barbora Poláková - Nafrněná

Před třemi lety bavila svět internetu coby valentýnská Kráva, dnes´je Bára Poláková pro změnu Nafrněná. Singl z chystané sólové desky v produkci Jana P. Muchowa už si získal na YouTube dost příznivců (bezmála 2 miliony zhlédnutí) na to, aby si jej konečně povšimla rádia. Nafrněná proto startuje na 79. místě v naší singlové hitparádě. Bude stoupat ještě výš? Uvidíme v příštích týdnech.

text: Josef Martínek


nafrnena TOP

zavřít