Miss Duckin: chci si zahrát s Björk!

Vydáno 19.03.2010 | autor: redakce

Francouzka Miss Duckin je nejen členkou elektro-punkové skupiny Wäks, ale také DJkou. Na kontě má remixy NIN nebo Laibach. Zeptali jsme se, jaké má největší hudební zážitky a sny.

Miss Duckin: chci si zahrát s Björk! Miss Duckin: chci si zahrát s Björk!

Pod tímto pseudonymem vystupuje křehká DJka a producentka, která mj. remixovala skladby Nine Inch Nails nebo Laibach. Když na to ale přijde, vezme do ruky baskytaru a postaví se do čela elektro-punkové skupiny Wäks, se kterou se před rokem představila v pražském klubu Cross. Jako DJ bude k vidění tuto sobotu 20. března v brněnském nákupním centru Galerie Vaňkovka.

Už jste někdy vystupovala v nákupním centru nebo podobně netradičním místě?
Ne,v nákupním centru ještě ne, ale jinak mám za sebou několik opravdu zajímavých zkušeností. Vstupovala jsem např. v lyžařském středisku venku na sněhu, kde byla příšerná zima, ale lidi pařili, jak o život a někteří dokonce tančili nazí. (smích) Pak jsem hrála v takovém jakémsi malém bunkru, ale asi nejzajímavější to bylo v termálních lázních. Lidi leželi v bazénech a poslouchali hudbu nad i pod vodou. (smích)


S kým byste si přála spolupracovat?
Určitě s Björk, jsem její velký fanoušek. Z té “komerčnější” scény mám ráda Olava Basoskiho, Fatboy Slima, Junkie XL nebo Armanda Van Heldena.

Navštěvujete párty ve svém volném čase? Sledujete konkurenční DJs?
Ano, miluju párty a chodím na ně, kdykoliv mám trochu času. V Ženevě je pár skvělých míst, kam si obzvlášť ráda chodím poslechnout nové DJe, které ještě nikdo nezná. Samozřejmě, že mám ráda i velké párty, kde hrají hvězdy, ale pravdou je, že nejčastěji mě dostane nějaký úplně neznámý DJ.

Co byste doporučila začínajícím DJům?
Vše je o pocitech. Následujte svoji intuici, poslouchejte hodně muziky a užívejte si to.

Jak podle vás vypadá ideální party?
U moře, na pláži, house music a šťastní lidé. Víc nepotřebuji. (smích)

Brněnská party Dance Celebration proběhne již v sobotu 20. března v nákupním centru Galerie Vaňkovka. Těšit se můžete na Guru Joshe, Davea Kurtise a samozřejmě na Miss Duckin.

zdroj: Dance Celebration 2010
zavřít