Monika Načeva a Justin Lavash vybrali díky HitHit peníze na nové album

Vydáno 05.04.2013 | autor: redakce

Dalším umělcem, který s úspěchem využil služeb crowdfundingovému webu HitHit.cz, je písničkářka Načeva. Díky fanouškům tak spolu s britským kytaristou Justinem Lavashem, s nímž už několik let naživo vystupuje, natočí nové album.

Monika Načeva a Justin Lavash vybrali díky HitHit peníze na nové album Monika Načeva a Justin Lavash vybrali díky HitHit peníze na nové album


Monika_Naceva_001





























Sedmá nahrávka Načevy se bude jmenovat Milostný Slabiky. Tentokrát půjde o zhudebněné básně Sylvy Fischerové, jejíž tvorba je podle Načevy silná, emocionální, skutečná a hlavně živá. Křest desky je naplánovaný na 14. května v klubu NoD v Praze.

"Protože se nechci více dohadovat s vydavateli muziky, o tom, jestli hudba, co dělám, není moc komplikovaná, pro koho ji vlastně zamýšlím, jestli bych nemohla být přístupnější atd., dohodli jsme se s Justinem, že si vydáme CD sami s pomocí našich příznivců, kteří dokáží ocenit snahu zachytit hudbou silné pocity vnitřního rozpoložení. Myslím, že spravné umění dokáže překlenout spoustu vnějších i vnitřních neshod a každý citlivý člověk ho potřebuje, proto bychom si měli uvědomit, že by měla být stále možnost pro umělce tvořit," vyjádřila se na portálu HitHit umělkyně.

Načeva má necelé tři týdny před ukončením kampaně na účtu necelých 57 tisíc Kč. Na desku původně žádala 50 tisíc Kč.

hithit.cz, ape

zavřít