Filmy s Al Pacinem v kolekci

Vydáno 20.11.2008 | autor: Filmopolis.cz

Pět nejatraktivnějších filmů s Al Pacinem vychází nyní v dárkové kolekci na DVD. Nelítostný souboj, Bobby Deerfield, Psí odpoledne, Vítězové a poražení, Ďáblův advokát.

Filmy s Al Pacinem v kolekci Filmy s Al Pacinem v kolekci

Nelítostný souboj

Neil McCauley (Robert de Niro) dělá to co umí nejlépe. Živí se jako profesionální lupič. Společně se svou bandou ukradl dluhopisy peněžního magnáta Rogera van Zanta (William Fichtner). Akce však nedopadla zrovna nejlépe, protože jeden ze členů bandy, Waingro (Kevin Gage) postřílel celou posádku obrněného vozu. Když chtěl McCauley posléze Waingro oddělat, tak mu utekl a zmizel. Po stopách celé bandy se vydává detektiv Vincent Hanna (Al Pacino). Hanna podobně jako McCauley taky dělá to co umí nejlépe, ale je na opačné straně zákona. Navíc se mu hroutí už třetí manželství, protože své práci obětuje všechen svůj čas. Začíná souboj dvou mužů, kteří vzájemně tuší každý krok toho druhého, a oba mají plán jak toho druhého dostat.

 

Bobby Deerfield

Jedna jediná chybička znamená konec. V jediném okamžiku, v jediném záblesku se může závod Formule 1 změnit v tanec se smrtí. Al Pacino jako odvážný závodník ve filmu Sydneyho Pollacka zapomíná na svou minulost a své city. Avšak jen do té doby, než se setká s vášnivou ženou žijicí také ve stínu smrti, která mu teprve ukáže, jak plně a skutečně je možné život prožít.

 

Psí odpoledne

V Brooklynu je horké odpoledne a dvě optimistické nuly se rozhodnou vyloupit banku. Sonny akci řídí, Sal mu dělá komplice a výsledkem je jedna velká katastrofa. Dorazí totiž i policie, televizní kamery a dokonce i donáška pizzy. Na tomto skvělém a napínavém snímku spolupracoval Al Pacino s režisérem Sidneym Lumetem (spolupráce na filmu Serpico). Film si vydobil šest nominací na Oscara a jednoho dokonce získal, a to za scénář, jehož autorem je Frank Pierson. Film Psí odpoledne se zakládá na skutečné události.

 

Vítězové a poražení

Když se dají dohromady trojnásobný držitel Oskara Oliver Stone a skupina dynamických představitelů, začínají se ve filmu “Vítězové a poražení” odkrývat osudy fotbalového klubu Miami Sharks. Na padesátiyardové linii tohoto světa fotbalového hřiště stojí Al Pacino v roli Tonyho D’Amata, zapáleného trenéra Sharks, který musí čelit zuřícím nesvárům v mužstvu a navíc i marketingem posedlé nové majitelce klubu (Cameron Diaz), která si myslí, že Tony je z příliš staré školy. Také zraněný zadák (Dennis Quaid), a prchlivý a tvrdohlavý záložní zadák (Jamie Foxx), slizký týmový lékař (James Woods) a obránce s povzbudivou smlouvou (LL Cool J) prožívají příběhy, které se klikatí podobně jako náčrtky útočných formací. A tím vším se prolíná nádherná přehlídka pohybu, zvuku a děje sladěná do „Stoneova nejúchvatnějšího filmu za poslední roky. Oslnivá podívaná“ (Peter Travers, Rolling Stone).

 

Ďáblův advokát

Po svém šedesátém čtvrtém vítězném stání dostává ambiciózní mladý jižanský právník Kevin Lomax (Keanu Reeves - Nebezpečná rychlost 1, Johny Mnemonic, Procházka v oblacích) a jeho žena nabídku, kterou nelze odmítnout. Charismatický šéf exkluzivní právnické firmy v New Yorku John Milton (Al Pacino - Vůně ženy, Nelítostný souboj, Richard III.) nabízí Kevinovi nové místo a mladí manželé, plní nadějí a ideálů, se stěhují. Avšak namísto závratné kariéry čeká Lomaxe pekelně nebezpečná životní cesta.... jeho šéf je totiž sám ďábel....

 

 

Koupit DVD na Filmopolis.cz

zavřít