Popcorn Drama v Los Angeles 1.

Vydáno 04.12.2010 | autor: redakce

Slovensko-česká pětka Popcorn Drama, kterou jste mohli vidět při pražské show Anastacie nebo po boku IMT Smile, se rozhodla využít služeb producenta Carmena Rizzo (Seal, Alanis Morisette). Jejich spolupráci a zážitky z Los Angeles popisuje Jarda Hudec.

Popcorn Drama v Los Angeles 1. Popcorn Drama v Los Angeles 1.

Carmen Rizzo se skladatelsky realizuje hlavně na poli elektronické hudby (krom sólových desek např. pro norskou zpěvačku Kate Havnevik), jméno si ale udělal díky sound engineeringu alb Seala, Coldplay, Petea Townshenda, OST Godzilla a dvěma nominacím na Grammy. Po dvoutýdenním natáčení v Praze finalizuje album Popcorn Drama ve vlastní studiu v samém centru L.A. .

 

 U dotáček a mixu nechybí zpěvák „Drámy“ Peter Aristone, který se samozřejmě snaží dostat ze svého hrdla to nejlepší… a zdá se, že mu zdejší inspirativní prostředí a příjemné klima svědčí – jak by také ne, když se včera teploměr ve Městě andělů vyšplhal nad 25°C . (Víc se snad ani o počasí rozepisovat nebudu, abych nevzbudil v promrzlém Česku závist, věřte ale, že nebýt tepla, asi bych celodenní cestování, prodloužené nekonečným čekáním na zasněženém mnichovském letišti, odstonal a kdo by pak psal a fotil? :)  



K duhu přišel i oceánský vzduch, načerpaný během výletu na Venice Beach, oblíbené místo u Pacifiku mezi surfaři a dalšími sportovci, umělci a turisty… K dalším vyhledávaným rekreačním pointům patří Santa Monica Beach, i tu už Peter spolu s manažery Popcorn Drama Lacem Vajdičkou a Davidem Tkáčem stihli navštívit. V Los Angeles stráví dohromady dva týdny, během nichž má vykrystalizovat konečná podoba debutového CD. Ponese název Včera bude a najdete na něm 10-11 skladeb – převážně ve slovenštině, ale pracuje se i na anglických verzích.

 

Peter si tuhle zkušenost pochvaluje i z následujícího důvodu: „Je zajímavé a obohacující dělat rockovou desku s producentem, který se jinak věnuje hlavně elektronice.“  A co jej zaujalo na L.A.? „Tohle město představuje nejrůznější tváře života v USA. Každá jeho část, kterou jsme zatím viděli, se něčím liší a žijí v ní trochu jiní lidé.“ 



Producent Rizzo není jediným Američanem, jenž se podílí na nahrávce. Stejně jako v Praze mu i tady asistuje osvědčený studiový klávesák Jamie Muhoberac (Rolling Stones, Bob Dylan, My Chemical Romance, Fleetwood Mac, Phill Collins, Sum 41 ad.), syn slavného otce, který mimochodem, podobně jako řada rockových hvězd, žije v nedalekém Malibu...

Více se o „americkém snu“ Popcorn Drama, zmíněných muzikantech i samotné Kalifornii dočtete zase za pár dní. Už teď vás ale mohu pozvat na 13.12. do pražské Incheba Areny, kde v rámci dosud největšího českého koncertu IMT Smile vystoupí právě Popcorn Drama a určitě dá publiku něco ochutnat ze "zámořského" alba.  

text a foto Jarda Hudec, 3.12. Los Angeles   

 

 

zavřít