VIDEO: Miro Žbirka opět v Abbey Road. Tentokrát kvůli soundtracku

Vydáno 01.02.2014 | autor: redakce

Miro Žbirka se znovu vrátil do londýnského studia Abbey Road, aby zde nahrál titulní píseň k filmu Fair Play. Stejně jako v případě všech ostatních skladeb, které zde Žbirka nahrál, byl u vzniku písně producent Rob Cass.

VIDEO: Miro Žbirka opět v Abbey Road. Tentokrát kvůli soundtracku VIDEO: Miro Žbirka opět v Abbey Road. Tentokrát kvůli soundtracku

Meky Abbey Road TZMiro Žbirka v Abbey Road nahrával už potřetí

"Několik mých písní se ve filmech už objevilo, ale tento byl úplně něco jiného. Byla to výzva. Když jsem se díval na záběry z filmu a ztotožnil se s ním, začal jsem na písni pracovat. Překvapilo mne, že i Roba film oslovil. Nechal si ho pustit celý a já překládal. Snažili jsme se přenést pocity, které jsme měli při jeho sledování do atmosféry úvodní skladby. Kromě ní jsem se podílel i na části scénické hudby," vysvětlil Miro Žbirka.

Samostatný klip se natáčel v prostorách Velkého sálu pražského Kongresového centra. "Tento sál ve mně vyvolává celou řadu vzpomínek. Zde jsem dostal prvního Zlatého slavíka za rok 1982. To v podstatě i koresponduje s časovým obdobím, ve kterém se film Fair Play odehrává," dodává Žbirka o klipu, který natáčeli režisér Tomáš Luňák a kameraman Jan Baset Střítežský.

Film vypráví příběh mladičké sprinterky Anny, která je v 80. letech v Československu zařazena do státem řízeného dopingového programu a bez jejího vědomí jí začnou být podávány anabolické steroidy. Hlavní hrdinka se o přípravcích dozvídá pravdu, a přestože je v sázce její účast na olympiádě, hodlá trénovat bez nich. Ve filmu hrají Judit Bárdos, Anna Geislerová, Roman Luknár, Roman Zach nebo Igor Bareš.

Připomeňme, že Miro Žbirka bude jedním z hlavních koncertních hostů Hudebních cen Žebřík 15. března 2014 v Plzni.

TZ, ape

0,00

čtenáři

hlasuj
zavřít