TOP 5 videoklipů týdne (6.)

Vydáno 28.10.2014 | autor: redakce

Jaké videoklipy přinesl uplynulý týden? Někdejší tvrďáci Bring Me The Horizon podávají lekce exorcismu, Ben Cristovao nahání do posilovny, písničkářka Mucha nadává na chlapy, s černou a bílou čarují sourozenci Southernovi, a na romantickou notu kápne nové seskupení Slza.

TOP 5 videoklipů týdne (6.) TOP 5 videoklipů týdne (6.)


Ben Cristo 2014 02Ben Cristovao letos na jaře vydal album Made in Czechoslovakia

 

BUBENÍK BRING ME THE HORIZON POSEDLÝ ĎÁBLEM

Očekávaný singl s klipem úderky Bring Me The Horizon přijali fanoušci vcelku rozporuplně. Jedna strana obviňuje skupinu z podbízivosti a snahy být "rádiová", ti druzí naopak změnu od živočišného screama frontamana Ollieho Sykese k tzv. disneycoru, jak posměšně nazývají jejich současný styl ortodoxní fandové, vítají. Smíří se tvrdé jádro fanoušků s jejich zdánlivým "vyměknutím"?


Singl s názvem Drown nás přesune na koncert v psychiatrickém sanatoriu, kde bubeníka kapely posedne ďábel. Po prvních pár okamžicích se může klip jevit jako špatný vtip, avšak záhy zjistíte, že vše je u BMTH při starém a téma černé magie a pekelných oblud se pro kapelu nestalo tabu.

 

MUSKULÁRNÍ PŘEHLÍDKA BENA CHRISTOVAA

"Mazejte od baru a běžte cvičit," zpívá Ben Cristovao v aktuálním singlu, který by mohl být považován za hymnu všech příznivců vyrýsovaných svalů. Cristovao spolupracuje na gladiátorském projektu spolu s tvrdými chlapci z uskupení Workout Fanatics, jejichž křivky můžete ve videu obdivovat.


Motivační poselství songu Těžký váhy vyznívá poněkud kýčovitě, avšak to nic nekazí na údernosti, s jakou Ben po boku rappera Cavaliera vystupují. Rozhodně se nevyplácí si s nimi něco začínat!

 

NEBREČTE, PŘICHÁZÍ NOVÁ TVÁŘ - SLZA

O dvojici Slza jsme prozatím slyšet nemohli, avšak jejich charisma a smysl pro hitovost může být dobrým znamením toho, že se blíží něco většího. Duo složené z kytaristy Lukáše Bundila, který hraje například s Xindlem X, a klávesisty Petra Lexy, představuje svůj debutový singl Lhůta záruční. "Velký důraz také klademe na české texty. Česká populární hudba často postrádá aktuální světové trendy a přístupy - to bychom rádi změnili," říká sebejistě Bundil.

Videoklip vznikl během letošního podzimu a natáčel se po různých místech v Praze. Mimo jiné klip obsahuje spustu symbolů a odkazů na Londýn jako je například rudá telefonní budka, plakát s Big Benem nebo tetování v podobě londýnského metra - to vše by mělo navést hrdinu na tu správnou cestu. Každý občas neví kam dál se ubrat, když vztah nevychází tak, jak má.


ČERSTVÝ VÍTR ZE SEVERU

Sourozenecká spolupráce Thoma a Lucy Southern vyprodukovala další stylový kousek v podobě skladby Cool Kid. Černobílý klip navozuje nostalgickou atmosféru folk/country situovaných kapel sedmdesátých let. Obří projektor a akustický projev dua z irského Belfastu pak podtrhuje hravost a zároveň jednoduchost jejich bluesem políbeného rock'n'rollu. Své doposud nepojmenované debutové album plánují na jaro příštího roku.

 

PUNK PRO CHLUPATÝ ROBOTY

Záviš v sukni. I tak se přezdívá současné femipunkové písničkářce z Kyjova říkající si Mucha. Nikola Muchová - hudebnice, skladatelka, textařka a občasná barmanka v brněnské kavárně Tři ocásci, příchází s dalším úletem v podobě Chlapi sú kokoti. Přisprotlé dílko je počin z loňského alba Slovácká epopej, tedy poslední zavzpomínaní před vydáním nové desky Josefene, kde už se prý vulgarismy bude šetřit.

Na pomoc si tentokrát pozvala členy ragbyového týmu a Národního divadla. Novinka není ničím jiným, než klasickým zesměšňováním mužských poloviček a poukázáním na strasti deprimovaných žen. To vše s notnou dávkou ironie.


text: David Stoklas, Petra Hrochová

 


BringMetheHorizonBMTH TOP

0,00

čtenáři

hlasuj
zavřít