TOP 6 videoklipů týdne (21.)

Vydáno 09.02.2015 | autor: redakce

Videoklipy minulého týdne se nesly převážně v zamilovaném duchu. Sam Smith se žení, Chinaski mají zlomená srdce, Marek Ztracený zpívá o pravdě. Oproti tomu stojí metaloví Dymytry, kteří se inspirovali Jackem rozparovačem, Of Mice & Man zase varují před moderními technologiemi a Marina and the Diamonds má depku.

TOP 6 videoklipů týdne (21.) TOP 6 videoklipů týdne (21.)

interpret 2015 full


DYMYTRY O JACKU ROZPAROVAČI


Píseň Z Pekla nesoucí název jako stejnojmenný komiks se věnuje sériovému vrahovi, který v zapadlých londýnských uličkách nemilosrdně vraždil lehké ženy. V klipu však žádné vyšinuté vraždící monstrum neuvidíte, pouze a jen zamaskované Dymytry, kteří ale hrůzu občas budí také. Není to poprvé, kdy inspiraci hledali ve Velké Británii. Minulý rok se inspirovali příběhy Sherlocka Holmese v písni Baskerville. Dymytry plánují jarní turné, avšak už bez kapely Arakain, se kterou objeli republiku loni na podzim. Kapela je známa tím, že neopomíjí vizuální stránku svých koncertů, a tak se mohou fanoušci těšit na různé světelné instalace a tematické animace.




SAM SMITH A JEBO SVATBA V KOSTELE


Kdo by čekal, že po boku současné britské hvězdy Sama Smithe stane nějaké sličná nevěsta, tak je na omylu. Zpěvák si na svatou půdu přivede chlapce. Homofobii odzvonilo a homosexuální svatba je obecenstvem přijata radostným potleskem. Tento námět je i přes svou zdánlivou jednoduchost velmi emotivní, takže odhoďte předsudky a směle na svatbu. Sam Smith je jeden z největších objevů minulého roku a po právu sklízí jeden úspěch za druhým. Získal pět nominací na Brit Awards a proměnil čtyři nominace i na letošních Grammy. Nový materiál zatím neplánuje, a tak stále čerpá ze svého debutu.





MAREK ZTRACENÝ O PRAVDĚ A POZPÁTKU


Zpěvák Marek Ztracený si v novém klipu, který byl natočen v pražském klubu Futurum, hraje s časem. Nejdřív stojí, a když už mu povolí, aby se rozběhnul, tak jde pozpátku. Ze snímku přímo čpí romantika a to přesně Marek Ztracený umí. Samotná píseň má zaděláno na přítomnost v rádiovém éteru, a tak to přesně Marek chce. Zatím jeho poslední deska s názvem V opilosti vyšla na začátku roku 2013 a zatím to nevypadá, že by se měl Marek Ztracený uchýlit do studia. Možná právě nový singl O pravdě je předzvěstí nového alba.




CHINASKI HRAJÍ NA ROMANTICKOU NOTU


U klipů plných lásky zůstaneme. Chinaski mají rádi ženy a netají se tím. S jednou takovou se zaplete i frontman Michal Malátný, ale vztahy občas nevyjdou podle představ a jemu pak zbyl jenom pohled na to, jak si jeho vysněná bere někoho jiného. Romantika jako blázen a nejedno oko nezůstane suché. Chinaski vydali na konci loňského roku album Rockfield, kam se řadí i skladba Každý ráno. Kapela v rámci speciálních vánočních koncertů celkem třikrát vyprodala pražský Lucerna Music Bar, z čehož je jasně patrné, že na tuzemské scéně moc konkurentů nemají.





OF MICE & MAN BROJÍ PROTI MODERNÍM TECHNOLOGIÍM


Do hledáčku této americké metalcorové kapely se dostaly telefony a internet, které nás paradoxně vzájemně odcizují. Vlivem těchto přístrojů se lidé stali apatickými stroji bez jakýchkoliv emocí a je proto nutné, aby byly zničeny. Příšera s chapadly v podobě kabelů, je zde jen obyčejný počítač. Pomyslný Matrix, který pouze lidi manipuluje, je zničen i zde. Loni Of Mice & Man vydali třetí desku Restoring Force. Skladbu Broken Generation byste na ní hledali marně, neboť právě tato píseň má vyjít na speciální reedici tohoto úspěšného alba.




MARINA AND THE DIAMONDS V DEPRESI


Marina a její diamanty vypustila další materiál z její připravované desky. Skladba I'm a Ruin už není tak hravá jako dříve zveřejněná píseň Happy. Tentokrát zpěvačka zabrousila do temnější strany svojí duše a samotný videoklip, kde tančí na osamělém skalistém pobřeží, do nálady moc nepřidá. Album Froot, které bude už třetí v pořadí, by mělo vyjít už na začátku dubna. Z doposud zveřejněného materiálu je zřejmé, že velšská zpěvačka nadobro opustila nenáročné popové vody a střemhlav se vrhla do divočejších vln alternativy.

 

text: David Stoklas

 


interpret 2015 top

0,00

čtenáři

hlasuj
zavřít