VIDEO: Chinaski míří v novém klipu ke hvězdám a chystají se do hal

Vydáno 25.08.2015 | autor: redakce

Koncertní program Chinaski k úspěšnému albu Rockfield se přesune z vyprodaných velkých sálů a open-airů i do hal. Kromě toho má skupina nový videoklip k písničce Láska a hvězdy. Hlavní hrdinové v něm vystupují ve skafandrech, které nebylo vůbec snadné sehnat.

VIDEO: Chinaski míří v novém klipu ke hvězdám a chystají se do hal VIDEO: Chinaski míří v novém klipu ke hvězdám a chystají se do hal

Chinaski O2 2014 2O koncerty Chinaski je velký zájem

Kapela neměla letos halové koncerty vůbec v plánu. Donutil ji k tomu zájem fanoušků. Předprodej na tři vprosincová halová vystoupení v Praze (1. 12. Forum Karlín), Brně (10. 12. DRFG Arena) a Třinci (8. 12. Hala Werk) startuje v síti www.ticketportal.cz v těchto dnech.

"Chinaski hráli loni samostatný halový koncert v O2 areně, na kterém se sešlo neuvěřitelných 16 000 lidí. Proto jsme další halu letos neplánovali. Náš názor však změnil obrovský úspěch, který kluci zažívají s vydáním novinky Rockfield. Fanouškům za zájem slyšet kapelu v těch největších prostorách děkujeme," říká booking agentka skupiny Hana Petřinová. "Podrobnosti o vzhledu scény, speciálnímu programu nebo hostech budeme zveřejňovat postupně v dalších měsících jako překvapení," doplňuje.

Muzikanti jako poděkování svým posluchačům přichystali v letních dnech nové video k písničce Láska a hvězdy. Kreativce z týmu Tvision údajně okamžitě zaujal hlavní motiv písně, ve kterém se zpívá "Láska je to, o čem to tady je". Nakonec však vyznění textu po dohodě s kapelou obrátili a zamysleli se nad tím, jak se žije lidem bez lásky. "Celé je to hodně metaforické. Naši hrdinové jsou dva mladí osamělí lidé oblečení ve skafandrech, které symbolizují jejich izolovanost. Videoklip je samozřejmě o lásce, ale také o tom, že určité zážitky člověka prostě netěší, pokud je nemá s kým sdílet," vysvětluje režisér klipu Jaroslav Kašík.

Největším oříškem však bylo sehnat kosmické skafandry. Filmaři se obraceli na nejrůznější místa u nás i ve světě. Kvůli termínu museli údajně odstoupit od již sestavené objednávky na výrobu dvou skafandrů v Los Angeles. Když už hrozilo, že budou muset kvůli kostýmům natáčení posouvat, pomohla jim velká náhoda. "V dopravní zácpě jsem naladili zpravodajské rádio, kde běžel rozhovor s šéfem České kosmické kanceláře. Zaujalo mě, že v Česku máme takovou instituci, a řekl jsem si, že by snad alespoň mohli vědět, kde sehnat dva astronautické skafandry," popisuje produkční klipu Jaro Vacek. "Nakonec Milanu Halouskovi z Czech Space Office patří naše veliké díky za to, že nás propojil s kosmickou kanceláří v sousedním Německu, kam jsme se pro ně vypravili do malého vesmírného muzea poblíž Chemnitzu," doplňuje.

tz, jm

0,00

čtenáři

hlasuj
zavřít