Zemřela Lynn Anderson, country legenda, která ukradla Harryho Pottera

Vydáno 01.08.2015 | autor: redakce

Lynn Anderson se zapsala do historie americké country díky hitu Rose Garden. Byla ale i rebelkou, která problémy přitahovala jako magnet. Zpěvačka zemřela na konci července ve věku 67 let. Zradilo ji srdce.

Zemřela Lynn Anderson, country legenda, která ukradla Harryho Pottera Zemřela Lynn Anderson, country legenda, která ukradla Harryho Pottera

lynn andersonLynn Anderson měla ráda country, ale i alkohol a Harryho Pottera

Písnička Rose Garden byla zajisté největším hitem Lynn Anderson. Na začátku 70. let s ní okouzlila posluchače i porotu Grammy. Skladba bodovala v americké country hitparádě (1. místo), ale i v hlavním žebříčku Billboardu (3. místo). Dodnes patří v USA k nejúspěšnějším country nahrávkám všech dob.

Anderson, která zemřela 30. července na zástavu srdce, vydávala na konci šedesátých a v průběhu sedmdesátých let alba jak na běžícím pásu, v pozdější fázi kariéry se ale potýkala s pověstí potížistky a alkoholičky. Několikrát byla zatčena za řízení pod vlivem alkoholu, naposledy loni v září. K jejímu nejbizarnějšímu střetu se zákonem došlo v roce 2005, kdy byla zadržena při krádeži v supermarketu. Přivlastnit si chtěla DVD s filmem o Harry Potterovi. Policistu, který ji zadržel, poté napadla.

The Guardian, jm

zavřít