Katy Perry: lepší než Michael Jackson

Vydáno 03.09.2010 | autor: PR

Sexy zpěvačka Katy Perry se se svým albem Teenage Dream probojovala do čela žebříčku nejprodávanějších desek v Americe. Překoná slavný počin Bad od Michaela Jacksona?

Katy Perry: lepší než Michael Jackson Katy Perry: lepší než Michael Jackson

V digitální éře, kdy se z alba prodávají i jednotlivé skladby, se pro výpočet celkových prodejů aplikuje metodika TEA (10 prodaných písniček rovná se jedno album). Použije-li se v případě alba Teenage Dream, vychází obdivuhodné číslo 720 tisíc prodaných desek v prvním týdnu. Připomeňme, že úspěšného debutu One Of The Boys se celosvětově do dnešního dne prodalo 5 miliónů kopií.


V Americe si v prvním týdnu pořídilo celou desku Teenage Dream 192 222 posluchačů. V případě One Of The Boys to bylo "pouze" 46.767. Se singlem California Gurls se Katy Perry držela dlouhých 6 týdnů na prvním místě nejprodávanějších singlů a je teprve druhou zpěvačkou v historii, která měla v Top 5 dvě písničky zároveň (California Gurls a Teenage Dream). Euforii neskrývají ani média.



Podle MTV je Teenage Dream "druhým nejlepším počinem v historii pop music", New York Post se dokonce nechal slyšet, že album má na to překonat Bad, slavnou desku Michaela Jacksona, která drží rekord v počtu vydaných singlů z jednoho alba.

zdroj: EMI
zavřít