Intro: Rytíř Bouřka v Plzni

Vydáno 31.03.2009 | autor: redakce

Od 6. března už uplynulo několik týdnů, ale z myslí tvůrců, spolupracovníků a sympatizantů REPORTu tohle datum jen tak nezmizí. Takové množství nadšených mailů, textovek a jiných vzkazů nemá v historii Žebříku obdoby. Moc nás těší, že se slavnostní večer, jemuž předcházela usilovná půlroční práce, vyvedl po všech stránkách, a současně si pokorně uvědomujeme, že nejzářivější lesk česko-slovenskému hudebnímu happeningu dodal Brit z Kalifornie, honosící se nickem The voice of rock – GLENN HUGHES.

Většina z nás ještě nebyla na světě, když duo Coverdale/Hughes, ať už v Deep Purple nebo v jiných projektech, omračovalo davy. Těžko bychom hledali pěvecký tandem silnějšího kalibru. Jeho unikátnost je ještě podepřena tím, že druhý jmenovaný hraje od 60. let(!) „vrcholově“ na basu. Zažil raketové vzestupy i osobní pády, je podepsán pod neuvěřitelným množstvím muziky napříč žánry. Co je ale úplně nejdůležitější, i v sedmapadesáti oslňuje svou vitalitou mladší generace a příkladnou hudební kondicí přitahuje borce úrovně Red Hot Chili Peppers.

Přesto bylo trochu sázkou do loterie, jak se popasuje se zadáním hrát s Čechy pro Čechy, aniž by předtím, kromě epizodní koncertní zkušenosti a studiové spolupráce s Monkey Business, něco takového zkusil. Czech all stars band však odvedl skvělou práci, a tak se mistrovi do rozjetého plzeňského rychlíku naskakovalo o to snadněji. Zrovna sleduji hrubý materiál našich „televizáků“ a nestačím žasnout, jak se mi zařezává Glennův laser pod kůži, stejně jako tomu bylo v reálu. Dojetí očitých svědků přesáhlo obvyklou míru, dívky říkaly cosi o orgasmu a jeden drsňák se nám dokonce přiznal, že mu vyhrkly slzy. Potěšení bylo na obou stranách, „It was a wonderful nite… lovely to create „magical“ moment for you and my new czech fans…,“ vzkázal nám Mr. Stormbringer druhý den.

V tomto čísle si sadou fotek, výsledkovou listinou a anketou s vítězi můžete připomenout, jaké to na vyhlášení Žebříku tentokrát bylo. Doufejme, že brzy na tento článek a tucet fotoreportů na iREPORT.cz navážeme televizním a DVD záznamem.

Jarda Hudec, vydavatel

Intro: Rytíř Bouřka v Plzni Intro: Rytíř Bouřka v Plzni

zavřít