Rammstein odkládají vydání alba, důvodem je nedostatek papíru

Vydáno 16.02.2022 | autor: redakce

Nové album Rammstein mělo vyjít ještě před nadcházejícím turné, na které kapela vyrazí v květnu. Nyní však není jisté, zda očekávaná nahrávka stihne světlo světa do tohoto data spatřit. Důvodem je nedostatek papíru, který je potřeba pro tvorbu bookletů či přebalů desek.

Rammstein odkládají vydání alba, důvodem je nedostatek papíru Rammstein odkládají vydání alba, důvodem je nedostatek papíru

Rammstein jsou nuceni odložit vydání nového alba. Jak uvedl v rozhovoru pro 24 Hours World News Richard Kruspe, kapela ho plánovala pustit ven letos před nadcházejícím turné. Kvůli světovému nedostatku papíru, který pozdržel mimo jiné i vydání několika knih. U nahrávek je důležitý pro tvorbu přebalů a bookletů. Otázkou zůstává, zda deska nevyjde alespoň v digitální podobě.

Rammstein vydají nové album před plánovaným turné

„Ani kapela sama neví, kdy album vyjde. Důvod je triviální: nedostatek papíru. Musí poslat miliony CD s booklety a covery do celého světa. A to zřejmě v tuto chvíli není možné,“ uvedl skladatel Sven Helbig, který zároveň dodal, že nahrávka ještě nemá ucelenou podobu. Jeden ze songů měli před nedávnem Rammstein z playlistu vyjmout.

„Už se finišuje. Zároveň ale sestava stejně jako vždy mění písně na desce na poslední chvíli. Till nechce přepisovat texty, Richard si myslí, že jsou stupidní… Nebo se kytaristovi nelíbí nějaký z riffů,“ popsal dění ve studiu Helbig.

Jednu z písní z nové desky dostal možnost poslechnout si astronaut Thomas Pesquet. „Vesmír volá! Dostalo se mi té pocty, že jsem mohl mluvit s astronautem Thomasem Pesquetem. Ve vesmíru momentálně žije přes půl roku. Pro mě je to jako splněný sen – mluvit s osobou, která žije v oblacích a uvědomit si, jak malí jsme v porovnání s celým vesmírem,“ měl radost bubeník Christoph Schneider.

15. a 16. května odstartují Rammstein v České republice své turné. V rámci šňůry navštíví také Švýcarsko, Francii, Nizozemsko nebo Polsko. Nejvíce koncertů mají připravených v Německu.

redakce, foto: Universal Music
Témata: Rammstein, Christoph Schneider, Richard Kruspe, Sven Helbig, album

Mohlo by Vás zajímat

zavřít