Zemřel Eddie Money. Rocker prohrál svůj boj s rakovinou ve věku 70 let

Vydáno 14.09.2019 | autor: redakce

Rakovina jícnu připravila o život amerického rockera Eddieho Moneyho. Zemřel v nešťastný pátek 13. září ve věku 70 let. Jeho kariéra trvala bezmála padesát let. 

Zemřel Eddie Money. Rocker prohrál svůj boj s rakovinou ve věku 70 let Zemřel Eddie Money. Rocker prohrál svůj boj s rakovinou ve věku 70 let

Money ji zahájil již koncem šedesátých let, na výsluní se však dostal až ve druhé polovině sedmdesátých let. Tehdy se prosadil s hity jako Two Tickets To Paradise, který se později objevil i v seriálu Simpsonovi, nebo Baby Hold On. Své debutové album s prostým názvem Eddie Money vydal v roce 1977. 

SMRT SI ŘÍKÁ ROCK'N'ROLL: PŘÍBĚHY ZESNULÝCH HVĚZD

I přesto, že později jeho kariéru srážely problémy s drogami, dokázal se v roce 1986 na vrchol vrátit, když se spojil s Ronnie Spector a natočil s ní hit Take Me Home Tonight. V americké singlové hitparádě se s ním dostali na čtvrté místo, což bylo Moneyho vůbec nejlepší umístění. Své poslední - jedenácté - album vydal pod názvem Brand New Day letos v červenci.

O rakovině jícnu se dozvěděl loni na podzim. "Budu žít ještě dlouho? Kdo ví, je to v božích rukách," uvedl Money letos v srpnu. V té době oznámil, že nemoc pokročila do čtvrtého stádia. 

jm

Témata: Eddie Money, Ronnie Spector, Take Me Home Tonight

zavřít