Praktické a módní džíny pro jaro a léto 2021

Vydáno 21.04.2021 | autor: iREPORT

Džínovina nikdy nevychází z módy. Její univerzálnost už se tolikrát osvědčila a prověřila ji léta v šatnících mnoha generací. V současnosti je k dostání v mnoha formách, od jemné obepínající látky po silnější ale odlehčenou variantu. Těžké rifle našich prarodičů zmizely dávno v propadlišti dějin. Oblíbenost užívání stejné látky po leta letoucí zaručuje, že každý rok se můžeme těšit na novou módní kolekci džínů, kde se liší varianty, střihy i kontext pro kombinování s dalším oblečením a doplňky. Pojďme si posvítit na to, v jakých proměnách se k nám vrací letos.

Praktické a módní džíny pro jaro a léto 2021 Praktické a módní džíny pro jaro a léto 2021

Džíny pro muže
Pánské módě džíny sluší.

Pánskou módu si probereme hned na začátku a pomůže, že se zůstala držet stejných trendů od loňska. Inspirujte se třeba na pánská móda na modivo.cz. Džíny, ale i joggery (v pase s měkkou, širokou gumou) vynikají hlavně pohodlností a neformální elegancí. Módní jsou stále zúžené skinny, ale i rozšířenější modely nohavic jsou in. Pánským džínům zdatně konkurují stále pohodlnější tepláky, proto je snaha o komfort znát na všech současných střizích. Praktické joggery netlačí v pase, klasičtější rifle využívají jemných materiálů a populární je sportovní nebo městský každodenní styl. Výhodou pánské módy kalhot je, že se stále drží klasických odstínů modré, černé nebo jiné tmavé barvy, a proto zůstává nový kousek nadčasový.

Džíny pro ženy

Kolekce džínů pro ženy a dívky je rozmanitá. Vyskytují se různé tvary a kombinace, ženská móda se inspiruje minulostí a dívá se i do budoucna. Nejvýraznější prvky, které teď na ulici zahlédneme, jsou vysoký pas, široké nohavice, kratší nohavice.


Jak vybrat správný tvar?

Definitivně se do popředí prodraly vysoké pasy, tzv. mother jeans, které doplňují masivní pásky. Rozšířila se podstatně také šířka nohavic, jejich délka se naopak zkracuje. Nemusíte se stydět ukázat kotníky v teniskách. V obchodech seženete i klasické úzké jogginy, protože sportovní styl nevychází z módy nikdy. Riflovina se dobře kombinuje do městského každodenního stylu s dalším oblečením nebo vhodnými doplňky.

S čím džíny kombinovat?

Univerzálnost džínů nahrává prostoru pro hru stylů a barev v kombinování. K vysokým pasům se hodí vykasané košile a halenky, doplněné výraznými pásky. Topy delších střihů můžete propojit se skinny jeans, krátké topy do půlky bříška se zase vyjímají dohromady s širokými nebo kratšími nohavicemi. Samostatná kapitola je, jak doplnit rifle obuví. Frčí městský praktický styl, elegance a sportovní styl. Vhodně zvolené podpatky nebo ženské boty dodají kompletu šmrnc a eleganci, tenisky se zase hodí ke sportovnímu stylu nebo na běhání po městě. Boty by měly ladit s dalšími doplňky jako je kabelka, klobouk nebo korále. Vrstvení a skládání nečekaných kousků na sebe můžou vyzkoušet odvážnější, městský styl je v tomto ohledu velkorysý a povoleno je mnohé.  

Kde se inspirovat?

Jak už jsme se zmínili, pro kolekci jara 2021 je typická inspirace v městském praktickém (urban) stylu, každodenní pohodlnosti a sportovním oblečení. Urban styl vrství různé kousky na škále od elegance po komfort. Sportovní kousky ušité z příjemných materiálů padnou na míru každému. Každý také máme vybrané sety oblečení do města. Některá nosí ráda baleríny nebo podpatky s elegantními rozšířenými džíny, na běhání po obchodech se lépe osvědčí tenisky a kalhoty ve sportovnějším nebo každodenním stylu. Vysoké pasy, mother jeans i jogginy čerpají z dob minulých, takže inspiraci hledejte i ve starých skříních, nezapomeňte však, že současný kontext je zásadní. Se starou nepohodlnou riflovinou díru do světa neuděláte.

PR, foto Modivo.cz

zavřít