LIVE: The Wombats měli našprtané publikum a dva frontmany

Vydáno 28.11.2011 | autor: redakce

Premiéru si u nás The Wombats odbyli na letošním Rock For People, se vší parádou se teď vrátili do téměř vyprodaného Lucerna Music Baru. Jestli po koncertě na fesťáku nerozdávali zpěvníky s texty, tak u nás mají jednoduše poctivě oddané publikum.

LIVE: The Wombats měli našprtané publikum a dva frontmany LIVE: The Wombats měli našprtané publikum a dva frontmany

wombats001
The Wombats
27. 11. 2011
Lucerna Music Bar


Vysmátá trojka z Liverpoolu vydala první singl v roce 2006. Girls, Boys, and Marsupial byla spíš taková říkanka pro děti, než regulérní rádiový singl. Za rok přišli s celým albem a to už byla jiná. Na A Guide to Love, Loss & Desperation zní nejmíň polovina věcí jako singl a díky textům, co mají hlavu a patu, by si každá z nich zasloužila vlastní klip. Odtud taky vzešla jejich hymna Let's Dance To Joy Division. Pauzu mezi prvním a druhým albem provázely zdravotní peripetie. Klukům se z nich podařilo vymotat, a tak nám letos v dubnu hrdě naservírovali druhou studiovku This Modern Glitch. Vyhrnuli si rukávy a sebevědomě zamířili až k producentům U2, R.E.M. nebo Muse. Oproti první, syrovější desce se tentokrát přiklonili víc k synťákům, nešlo prý o úmysl, prostě to tak dopadlo. I když jim NME sebralo oproti vychvalovanému debutu pár hvězdiček, plné koncerty evropského turné pro ně byly smysluplnější kritikou.

Ve středu zápasil poloprázdný Lucerna Music Bar se CSS. Duel týdne vyhráli jasně The Wombats. Před osmou večerní se táhla fronta až ven z pasáže Lucerny. Ještě, že bylo ten den docela teplo. Na programu jako předskokani napsaní původně Viva Brother, nakonec přijeli Team Me z Norska.  Po jejich setu proběhlo poslední obsazování strategických pozic a úderem desáté konečně odstartovali The Wombats s Our Perfect Disease. Velká poklona místnímu osazenstvu, takhle našprtaný texty určitě nejsou v našich končinách samozřejmostí. A bylo jedno, po čem The Wombats sáhli. Jasně, popěvek "This Is No Bridget Jones" u Kill The Director je celkem povinnost, dav ale uměl nazpamět komplet všechny (fakt úplně všechny) texty.

wombats002Zatímco Matthew ustával vejšky u Patricia The Stripper, basák Tord lítal jako hadr na holi a hecoval všechny kolem.  Jo, dva ze tří The Wombats jsou frontmani, to dokazoval basák po celou dobu házení úsměvů do davu a rozleskávání. Během Techno Fan vlála plachta s popěvkem "Shut Up And Move With Us". Pro 1996 se trojice holek vepředu vybavila celkem vtipně ( pro toho, kdo viděl klip) potapěčskými brýlemi. Sem tam se zjevila britská vlajka. Hlavní část setu uzavřeli v Tokyu. Bylo znát, že kluci z The Wombats jsou celkem příjemně zaskočení víc než vřelou reakcí na všechny songy.

Bez zahrání Let's Dance To Joy Division by se do tourbusu zaparkovaného tradičně u Velké Lucerny nedostali ani náhodou. Povinně musel přijít ještě tříchodový přídavek složený z Anti-D, Walking Disastres a Let's Dance To Joy Division... "And celebrate the irony, Everything is going wrong, But we're so happy." Přesně tak, díky moc a brzo zas.

Text: Kateřina Nováková, foto: Petr Klapper

0,00

čtenáři

hlasuj
zavřít