BLACK LABEL SOCIETY - 1919 Eternal

Vydáno 30.12.2006 | autor: redakce

ZAKK WYLDE je bez jakékoli pochybnosti jednou z nejzářnějších rockových osobností posledních patnácti let. Dvorní kytarista Ozzyho Osbournea a masivní pivař po někdejším krátkodechém projektu Pride And Glory a rozpačitém sólovém albu zaštítil svou vlastní aktivitu značkou BLACK LABEL SOCIETY, ale nenechme se mýlit, je to one-man band. Zakk čas od času vyjede na turné, v tom případě vždy najme pár schopných jedinců, ale ve studiu si všechno nahrává takřka sám. Není to ledajaký instrumentalista, kytara v jeho rukou - to je vrchol tvrděrockového strunění a hlas, zemitý, hutný a syrový jako pelyněk, je to lafeta tanku, kterými se to na obalu jen hemží. Zakk album věnoval svému tátovi, na jehož vojenské hrdinství i otcovskou lásku je dodnes jaksepatří hrdý.
Hrdé je i tohle album, které více než předcházející opouští rank dirty rock´n´rollu a nabírá na sebe masku ultraztěžklého retro rocku, v němž to každou chvíli křísne sabbathovskou jiskrou. Wylde má i příslušný dar melodiky, písně v jeho podání mají hlavu a patu. Když si k tomu přimyslím jeho excelentní výkony živě, znovu horuji pro jeho vystoupení v tuzemsku.
Vikingská sekera, husitský řemdih a slayerovská lebka na obalu. By» tento triartefakt našeho Zakka vlastně vůbec necharakterizuje, divokost a rocková brutalita jeho projevu mluví sama za sebe. Co mluví, chraplá a duní jako noční metro! Z cesty! Tenhle Casey Jones zná mraky fíglů jak tě dostat, buddy.

BLACK LABEL SOCIETY - 1919 Eternal BLACK LABEL SOCIETY - 1919 Eternal

0,00

čtenáři

hlasuj
zavřít