INDIA.ARIE - Acoustic Soul

Vydáno 30.12.2006 | autor: redakce

V NEUSTÁVAJÍCÍ záplavě nudného R&B lze občas najít osobitější věci. Důkazem budiž debutové album kytaristky a zpěvačky INDIA.ARIE, za které již obdržela několik zlatých gramofónků Americké hudební akademie.
Hned první poslech vám asociuje Lauryn Hill a staré The Fugees, ale posléze zjistíte, že Acoustic Soul se pohybuje v mnohem křehčí atmosféře. A» už je to klasické R&B, soul, blues nebo samba, se vším pracuje India.Arie jaksi citlivěji. Nesnaží se za každou cenu vydojit ze svého hlasu co nejvíce melodií. Spíše prožívá tón po tónu, soustřeďujíc se především na barvu hlasu. A hlas má, panečku, kouzelný!
Celkové lehkosti Acoustic Soul přispívá její španělka, na níž v podstatě stojí celý materiál (kromě skladby Wonderful věnované Steviemu Wonderovi). Domnívám se, že právě akustickou kytarou India.Arie vyčnívá z davu.
Celou desku prolíná nedepresivní melancholická nálada, podložená rytmy R&B školy devadesátých let. India.Arie na to jde trochu jinak. A tím pádem by nemusela upadnout do zapomnění tak rychle, jak už to v tomto hudebním odvětví bývá nezřídka zvykem.

INDIA.ARIE - Acoustic  Soul INDIA.ARIE - Acoustic Soul

0,00

čtenáři

hlasuj
zavřít