Klára Vytisková: Kultura zkušeben

Vydáno 23.08.2011 | autor: redakce

Další díl exkluzivního blogu na iREPORT.cz. Tentokrát od zpěvačky skupiny Toxique Kláry Vytiskové na téma kapelní zkušebna!

Klára Vytisková: Kultura zkušeben Klára Vytisková: Kultura zkušeben

rock_blogimg_1277
Tentokrát vám spíš než text přináším fotoreport z jedné pražské zkušebny. Ano, taky tam občas zkoušíme a pak asi dalších třicet kapel. Převážně mladých, metalových... Takže pokud byste tu chtěli taky zkoušet (je to na Smíchově), nechoďte do toho, pokud nehrajete nahlas.

Včera byl ten den, kdy sem se vrátila zpět na střední- měli jsme po dlouhé době Toxique zkoušku. Když jsem tenkrát v sedmnácti zpívala s kapelou Chamber Worchester, zkoušeli jsme pravidelně, jednou až dvakrát v týdnu, a to nás na tom stejně nejvíc bavilo to cigáro před zkušebnou. Obráželi jsme různý pražský zkušebny, většinou velkej punk, ale nám to bylo fuk.

img_1118Né, že bysme to teď s Toxique nějak flákali (flákáme to, samozřejmě), ale neradi zkoušíme v Praze, každý někam pospíchá a navíc většina z nás přijede pozdě, takže se toho nestihne mnoho. Jezdíme na takové tří až čtyř denní výlety na chatu a tam chodíme na procházky, pečeme buřty, večírkujeme, dlouho spíme a taky děláme písničky (když na to zbyde čas).

Okolnost, která se jmenuje koncert v Jazzdocku tuhle středu a k tomu představení nového singlu, nás donutila zkoušet. V takovém vedru to rozhodně nebyl dobrý nápad. Měli jsme následující systém - chvíli jsme větrali a pak kvůli hluku zavřeli všechny dveře a okna, zahráli jsme si naší novinku jednou a půlkrát a běželi jsme ven dýchat. Zkoušku jsme nakonec museli po třech hodinách ukončit, protože mně a Romanovi se chtělo omdlít... Opravdu oběť za nazkoušení nového singlu.

img_1113A co chtěl básník říci? (baví mě psát věci bez pointy, ale pro vás nějakou vymyslím) = poučení- nechoďte do zkušebny (tedy pokud není ve sklepě), když je venku 32°C.

Ale teď už popisky k těm fotkám:
1. Můj soustředěný pohled na Vildu... Nazkoušet novou věc vyžaduje plnou soustředěnost!
2. Náš jediný přísun vzduchu. Teď dočasně otevřeno, ale bude hůř.
3. Na tom papíru na mříži je napsaný tohle: Udržuj pořádek a čistotu! Odpadky si odnášejte ssebou!
img_11014. Tohle je napsáno na pánskodámskejch záchodech (jsou tam jedny dohromady) a vždycky mě ten nápis rozčílí. Řikám si, jestli tam nemohli dát aspoň „prosím“.

Omlouvám se, že je text tak krátkej, ale pochopte - mám v bytě vedro a jsem pozvaná na večírek k bazénu. To znamená - balím Lemona, víno, grilovací klobásky, wasabi chipsy a samozřejmě plavky! Loučím se!

text a foto: Klára Vytisková
www.toxique.cz 
zavřít