Boty na skateboard i na ulice - kultovní Vans Old Skool

Vydáno 08.09.2023 | autor: iREPORT

Každý sneakerhead zná tento design – nízký profil, semišové elementy, kontrastní jazz stripe na boku svršku. Tenisky Vans Old Skool, to je jeden z nejpopulárnějších modelů americké značky. Nejenže se nadobro zapsal do historie streetwearu, ale rovněž dnes kraluje i městským ulicím a je opravdovým evergreenem. Poznejte blíže jedny z nejslavnějších bot na skateboard!

Boty na skateboard i na ulice - kultovní Vans Old Skool Boty na skateboard i na ulice - kultovní Vans Old Skool

Vans Old Skool – krátká historie

Černé Vans Old Skool byly navržené v roce 1977 jako Style #36. Byly to první boty pro jízdu na skateboardu, vybavené koženými panely, zajišťující větší odolnost svršku. Kultovní boční pásek z kůže, tedy „jazz stripe”, byl původně jen náhodným klikyhákem zakladatele značky Paula Van Dorena. Tímto způsobem si našel cestu k novému projektu, který se postupem času stal nepochybným poznávacím znakem značky Vans. Old Skool byly původně navržené jako boty na skateboard, jednak rychle se přenesly ze skateboardingových parků na ulice měst. Co mělo vliv na takovou popularitu modelu 36? Možnost personalizace tenisek! Nápad na toto řešení se zrodil pod vlivem pozorování skateboardistů kreslících černou propiskou na gumové podrážky. Personalizování svých bot Vans vlastními kresbami bylo tehdy nesmírně populární. Konstrukce Old Skools, skládající se z několika textilních panelů, tomuto nápadu dokonale vyhovovala, umožňovala úpravu boty dle osobních preferencí a umožnila design mnoha originálních modelů. Myšlenka obuvi jako rozšíření osobnosti uživatele je něčím, na co Vans navazuje od počátku svého působení a stalo se ukazatelem produktů značky. Dokonale odkazuje na motto značky – Off the Wall, což znamená být originální, odvázaný, jedinečný.


Boty na skateboard Vans - čím se charakterizují?

Tenisky Vans byly navržené jako skateboardingové boty, takže se charakterizují promyšlenou konstrukcí, která se měla osvědčit během jízdy na skateboardu. Svršek je ušitý z odolného canvasu, který garantuje prodyšnost a zajistí, že obuv můžete s úspěchem nosit dokonce po několik hodin, aniž byste ztráceli na komfortu. Charakteristické pásky na bocích svršku stabilizují a zpevňují plátěnou konstrukci. Jsou vyrobené z přírodní kůže, díky čemu jsou odolné vůči odírání a po celou dobu nošení budou svědčit o originalitě modelu. Standartní šněrování pomáhá získat optimální přizpůsobení bot k noze. Vnitřek je vyplněn měkkým polstrováním, které je příjemné v doteku a zabrání odírání kůže. Celek je posazen na hrubé gumě, která zajistí optimální amortizaci a vaflovaný dezén dbá o skvělou přilnavost nejen na skateboardu!


Kde koupit tenisky Vans Old Skool?

Přemýšlíte nad tím, kde můžete koupit kultovní pánské Vans Old Skool? Napovíme Vám - vyrazte do Sizeer a vyberte si jeden z dostupných modelů! Vsadíte  na klasické černé kecky nebo si vyberte charakteristický vzor šachovnice? Na výběr máte rovněž tenisky v jednolitých barvách: jak v těch tlumených, tak i více odvázaných. V Sizeer čekají rovněž dámské Vans Old Skool – v dívčí květované verzi, v dravém provedení se zvířecími potisky či v energický barvách. Jestli klasický model kecek Vám nestačí, můžete vsadit na model doplněný platformou. Naštěstí americká značka nezapomíná rovněž o svých nejmladších fanoušcích! Dětské Vans Old Skool jsou vybavené zapínáním na suchý zip namísto tkaniček, díky čemu si junioři mohou snadno samostatně obouvat a zouvat svou obuv.

Navštivte jeden z kamenných obchodů Sizeer nebo eshop Sizeer.cz a vyberte si ideální model Vans Old Skool – to je opravdový must have v kolekci každého sneakerheada!

PR, foto Sizeer

zavřít