Jak udělat letošní grilovačku zase o něco lepší?

Vydáno 03.02.2023 | autor: iREPORT

Zima je stále v plném proudu. Praví nadšenci do grilování se už ale začínají připravovat na novou sezónu. Nemůžete se dočkat, až na rošt vyskládáte první fláky masa? Poradíme vám, co na vaší zahradní party nesmí chybět.

Jak udělat letošní grilovačku zase o něco lepší? Jak udělat letošní grilovačku zase o něco lepší?

1.  Vlastní pípa: To je to tajemství skvělé grilovačky

Grilované maso se bez pivka neobejde. Každý ale uzná, že sebelíp vychlazený lahváč na čerstvě načepovaný půllitr nemá. Pořádáte zahradní party pravidelně? Pak se vám vyplatí zainvestovat do kvalitního výčepního zařízení. Pivo jako z hospody budete mít stále po ruce a vaše grilovačky to pozvedne zase o level výše.

2.  Vyčištěný gril: Se správnou péčí bude maso ještě o něco křehčí

Po probuzení ze zimního spánku si váš gril zaslouží trochu péče, než ho zase zapřáhnete.

Začněte čištěním roštu. Nejprve ho nahrubo oškrábejte čisticím kartáčem na gril. Zbylé nečistoty pak odstraňte pomocí speciálních přípravků na čištění. Pokud se špína na roštu drží zuby nehty, nechte jej pár hodin odmočit v teplé vodě s jedlou sodou. Nakonec rošt potřete olejem.

Věnujte se ale i zbytku grilu. Všechny části zbavte nejen špíny, ale i rzi. V tom vám opět pomůže jedlá soda. A nezapomeňte je následně ošetřit ochrannými prostředky.

3.  Zábava pro malé i velké nesmí chybět

Zábava u grilování nesmí chybět. Zatímco dospěláci si bohatě vystačí s dobrým jídlem, kvalitním pitím z výčepního zařízení a smysluplnou konverzací, malé návštěvníky tím moc neohromíte. Myslete na to, že i oni si chtějí odpoledne pořádně užít.

Napusťte jim malý bazének, kupte nový míč nebo obyčejné švihadlo. Uvidíte, že jim vykouzlíte úsměv na tváři. A co víc? Zabavené děti znamenají dostatek času a klidu na pořádnou víkendovou idylku s přáteli.

PR, foto: pixabay

zavřít