Na co se těšit v srpnu: Chinaski pokračují v turné, chystají se Brutal Assault i Lovestream Festival a dorazí Megadeth a The Weeknd

Vydáno 02.08.2023 | autor: Barbora Kubalová

Prázdniny se přehouply do druhé poloviny, ale letních open air akcí nás čeká ještě celá řada. Chinaski budou i v srpnu vystupovat na těch nejhezčích místech po celém Česku, na Přehrady FESTu můžete spojit hudbu s koupáním. Čekají nás také velké festivaly na Slovensku, konkrétně Grape a Lovestream. A komu to nestačí, může si udělat výlet do Maďarska na Sziget. Fanoušci metalu se pak jistě těší na Brutal Assault v Josefově. V Letňanech vystoupí The Weeknd a do Pardubic dorazí Megadeth.

Na co se těšit v srpnu: Chinaski pokračují v turné, chystají se Brutal Assault i Lovestream Festival a dorazí Megadeth a The Weeknd Na co se těšit v srpnu: Chinaski pokračují v turné, chystají se Brutal Assault i Lovestream Festival a dorazí Megadeth a The Weeknd

Chinaski – Open Air turné

Chinaski ve svém nabitém koncertním programu stihli zaskočit i za Ellie Goulding na Colours of Ostrava. I v srpnu ale pokračují ve svém open air turné po amfiteátrech, letních kinech a zámeckých zahradách. Na každé zastávce se můžete těšit i na zajímavého místního předskokana, gastronomické zážitky nebo setkání s kapelou u drinku. Tento měsíc na ně můžete vyrazit do Olomouce, Sušice, Vranova, Kutné Hory nebo Sychrova. Vstupenky jsou k dostání na webu kapely. 

ROZHOVOR | Chinaski: Na Colours jsme odehráli možná nejlepší koncert v naší historii

Přehrady FEST

Čeká nás také již šestý ročník putovního Přehrady FESTu, který navštíví hned tři české nádrže: Vranov (4.– ⁠5. 8.), Seč (11. – ⁠12. 8.) a Veselské Pískovny (19. 8.).  Na pódiu se představí Wohnout, Mig 21, Horkýže slíže, Pokáč, UDG, Nebe, ATMO music, Jakub Děkan, Sofian Medjmedj nebo Byt číslo 4. Nebude chybět ani doprovodný program, mimo jiné si můžete vyzkoušet třeba wakeboarding na Seči. 

The Weeknd
Praha, Letiště Letňany
6. 8. 2023

Po zrušeném loňském turné se The Weeknd nakonec rozhodl svůj přesunutý koncert v Praze zvětšit - s deskami After Hours a Dawn FM nevystoupí v původně plánované O2 areně, ale hned v Letňanech. Jako support se představí Kaytranada a Mike Dean. Z každé prodané vstupenky pošle zpěvák jedno euro do Humanitárního fondu XO, kterého je ambasadorem. Jelikož éterem často kolují zvěsti o tom, že se zpěvák plánuje s alter egem “The Weeknd” definitivně rozloučit, není vůbec jisté, jestli toto nebude třeba poslední příležitost ho u nás vidět naživo. 

Brutal Assault
Pevnost Josefov
9. - 12. 8. 2023

Čtyřdenní metalová smršť letos nabídne rekordní line-up, který tvoří celých 135 interpretů. Je plný legend, jako je Sepultura, Anthrax, Sodom, Marduk, Infected Rain a mnohé další. Zároveň se ale festival snaží nabízet svěží jména a undergroundové objevy, které tvoří skoro polovinu programu. Svou vstupenku na festival si můžete vylepšit dokoupením vstupu na přírodní tribunu, která nabízí vyvýšený výhled na obě hlavní pódia. Komu by čtyři dny nestačily, může dorazit už v úterý 8. 8. na warm-up party.

Grape Festival
Letiště Trenčín
11. - 12. 8. 2023

Kdo nestihl vystoupení Moderat a M83 na Metronome festivalu, může vyrazit do Trenčína. Právě tyto dvě kapely totiž patří i k headlinerům Grape festivalu, které dále doplňují Foals, Yungblud nebo King Gizzard and the Lizard Wizard. Nebude chybět ani speciální Vatra stage, kde legendy slovenské hudby představí své i zahraniční hity v akustickém provedení. 

Sziget
Budapešť (Maďarsko)
10. - 15. 8. 2023

Pokud chcete vyrazit na opravdu velký festival, který přesahuje cokoli, co můžeme zažít v Česku nebo na Slovensku, budete si muset zajet do Maďarska. Sziget nabízí neuvěřitelný šestidenní program, v rámci něhož se představí Billie Eilish, David Guetta, Florence and the Machine, Imagine Dragons, Lorde, Mumford and Sons, ale také řada dalších a dalších interpretů, které jsme letos mohli potkat i na festivalech u nás. Sziget nabízí i řadu doprovodných akcí po celém Budapešti, jako je třeba party na hradě Rybářská bašta, nebo rovnou na lodi, plující po Dunaji. 

Megadeth
Pardubice, Enteria Arena
17. 8. 2023

Ne všechny velké kapely míří automaticky do Prahy. Trash-metalová legenda Megadeth se představí v pardubické enteria areně už 17. srpna. Po těžkém období, které začalo diagnostikováním rakoviny hrdla u frontmana Davea Mustaina, pokračovalo covidem a zakončeno bylo kontroverzemi ohledně teď již bývalého basáka Davida Ellefsona jsou zpátky s novou deskou The Sick, the Dying... and the Dead! a představí ji v plné síle i českému publiku. Jako support se představí českobudějovická metalová parta Frozen Poppyhead. 

Lovestream Festival
Bratislava, Staré letisko Vajnory
18. - 20. 8. 2023

Lovestream Festival má za sebou úspěšný první ročník, který přivezl například Duu Lipu nebo Red Hot Chili Peppers. I pro tento rok si organizátoři akce přichystali velká jména a hned dvě stage plné zábavy. Do Bratislavy dorazí třeba The Killers, Martin Garrix, Alt-J, Jason Derulo, Alvaro Soler, nebo Imagine Dragons

The Dropkick MurphysPraha, Ledárny Braník
21. 8. 2023

V rámci nabitého programu Prague Open Air, který po celé léto pořádá koncerty v Ledárnách Braník a na Občanské plovárně, se představí i bostonští patrioti Dropkick Murphys se svým energickým folk-punkem. Přivezou s sebou svou čerstvou dvanáctou desku Okemah Rising, na které stejně jako na desce předešlé kapela zhudebnila nepoužité texty písničkáře Woodyho Guthrieho. I když sestavě stále chybí zpěvák Al Barr, který se stará o svou nemocnou maminku, určitě nás čeká pořádná keltská jízda.

Text: Barbora Kubalová, foto: Radim Hromádko, Iveta Valentová
Témata: Chinaski, Lovestream Festival, Imagine Dragons, Brutal Assault, Grape Festival, Dropkick Murphys, Megadeth, Sziget, Přehrady Fest, The Weeknd

zavřít