Tata Bojs se na novém albu budou opakovat. Donekonečna!

Vydáno 05.05.2011 | autor: PR

Tata Bojs se momentálně nacházejí ve studiích Sono a Gui-tón, kde dokončují album s názvem Ležatá osmička. První singl bude mít premiéru už 16. května.

Tata Bojs se na novém albu budou opakovat. Donekonečna! Tata Bojs se na novém albu budou opakovat. Donekonečna!

tatabojs

Novinka se objeví čtyři roky od vydání posledního řadového alba Kluci kde ste? a tři roky od vydání společné nahrávky Smetana s americko-korejským Ahn Triem.

První demonahrávky na novou desku skupina natočila již bezprostředně po vydání "Kluků", na jaře 2007, ještě ve svém dřívějším studiu, v dnes již neexistujícím klubu Delta. Další výrazný posun v práci přišel v létě roku 2009, kdy se kvůli nehodě na motorce Milan Cais ocitl na několik týdnů nedobrovolně doma a využil tak nečekaného volného času. V březnu 2010 pokračovali Tata Bojs tradičním soustředěním, tentokrát netradičně na Vysočině. Další práce na desce už probíhaly především v jejich studiu Gui-tón.

Všechna předchozí alba Tata Bojs od slavného Futuretra měla vždy jednotná témata, či v případě Nanoalba dokonce koncepční podobu, ale chystaná novinka by měla být přeci jenom trochu jiná. Ale jak to u Tata Bojs bývá zvykem, nic není dopředu jasně nalinkovaného.

"Není to koncepční album, ale line se jím slabá červená nit. Důležitá jsou tři slova: začátek, konec a opakování. Na albu zkoumáme tato témata z různých úhlů pohledu - ve smyslu rytmickém i jako opakování sebe sama, když kapela dospěje do stádia, kdy začne sama sebe vykrádat. Záměrně používáme stejné principy jako před lety, ze všeho si děláme trochu legraci a zároveň se sami sebe ptáme - běžíme dopředu a nebo nazpátek - je tohle konec nebo jen začátek?" popisuje s úsměvem album Milan Cais.

Album se bude jmenovat poněkud zvláštně symbolem ležaté osmičky. K tomu opět Milan Cais vysvětluje: "Na všech vizuálech spojených s albem budeme prezentovat pouze jednoduchý symbol ležaté osmičky - symbol, který zavedl v 17. století anglický matematik a fyzik John Wallis. Pro tištěná média je ale možné pro zjednodušení používat též název Ležatá osmička."



Ležatá osmička bude v lecčems jiná než poslední počiny kapely. Produkce alba se tentokrát odehrává pouze v režii Milana Caise, nikoliv (jak tomu bylo doposud) v tandemu Neuwerth - Cais. Mix alba bude probíhat ve studiích Sono Records na zbrusu novém mixážním pultu Neve (jediném svého druhu v Evropě) a ujme se ho Milan Cimfe. Ten mixoval už před 11 lety Futuretro.

První ochutnávkou z alba potom bude pilotní singl zcela symbolicky pojmenovaný Opakování, jehož premiéra je naplánována na 16. května. Samotné album vyjde v červnu.

zdroj: TZ, mp

zavřít