Nejhorší píseň 80. let je We built this City od Starship

Vydáno 07.10.2011 | autor: redakce

Ve čtenářském průzkumu, který provedl časopis Rolling Stone, se hledal nejotřesnější song 80. let. Za nejhorší píseň této dekády byla zvolena We built this City od amerických rockerů Starship.

Nejhorší píseň 80. let je We built this City od Starship Nejhorší píseň 80. let je We built this City od Starship

starship
Slova k písničce napsal Bernie Taupin, který je známý hlavně svou dlouholetou spoluprací s Eltonem Johnem. Podle zpěvačky Starship Grace Slick píseň sice pojednává o počátcích 70. let v Los Angeles, na druhou stranu je v ní jmenován most Golden Gate v kalifornském San Franciscu. Na stejné město odkazuje i verš „the City by the Bay".

Starship vznikli na počátku 70. let jako Jefferson Starship, největší slávu pak zažili právě v 80. letech, kdy vznikly jejich největší hity Sorry Me, Sorry You, Sara, We built this City nebo Nothing's Gonna Stop Us Now.

Vítěznou píseň ankety těsně následovala diskotéková Final Countdown Europe na druhé příčce, bronz v získala kýčovitá klasika Lady in Red od Chrise de Burgha. Čestnému uznání se dostalo i skupině Wham! a jejich Wake Me Up (Before You Go Go), v první desítce se umístil i Bobby McFerrin se skladbou Don't worry be happy.

Kompletní žebříček:
1. Starship - We Built This City
2. Europe - The Final Countdown
3. Chris de Burgh - Lady In Red
4. Wham! - Wake Me Up (Before You Go Go)
5. Men Without Hats - The Safety Dance
6. Falco - Rock Me Amadeus
7. Bobby McFerrin - Don't Worry Be Happy
8. Toni Basil - Mickey
9. Taco - Puttin' On The Ritz
10. Rick Astley - Never Gonna Give You Up

ks


jeffersonstarship

 

zavřít