Zlín zítra uvítá Tata Bojs, elektřinu jim na kolech přivezou fanoušci

Vydáno 29.11.2011 | autor: redakce

Předposlední koncert ze šňůry k albu Ležatá osmička odehrají Tata Bojs už zítra. V netradičním prostoru zlínského kina ožije originální scéna v duchu "zelené energie". Do té se návštěvníci doslova zapojí. Až jim dojdou síly, nastoupí profesionální cyklisté Ján Svorada a Pavel Padrnos.

Zlín zítra uvítá Tata Bojs, elektřinu jim na kolech přivezou fanoušci Zlín zítra uvítá Tata Bojs, elektřinu jim na kolech přivezou fanoušci

tb 2011_1Unikátní koncert pražských Tata Bojs se uskuteční ve čtvrtek 1. prosince od 20:00 ve zlínském Velkém kině. Předposlední koncert úspěšného turné k letos vydanému albu Ležatá osmička, představí tamnímu publiku nevídané aranžmá scény. Budou ji aktivně vytvářet přímo diváci a s nimi patroni projektu "ZKL Cyklisté dětem" Ján Svorada a Pavel Padrnos. Koncert se totiž uskuteční jako přímá podpora charitativního projektu "ZKL Cyklisté dětem" při nadačním fondu dětské onkologie Krtek.

„Pro tento zajímavý prostor jsme se rozhodli ze dvou důvodů,“ uvádí frontman Milan Cais a pokračuje: „Zaprvé – pro svůj běžný provoz používá energii z obnovitelných zdrojů neboli „zelenou“ energii od firmy Nano Energies – to je nám sympatické. Za druhé – ve Zlíně není jiné místo s tak velkým pódiem, kde by se dala takhle speciální show, která vznikla ve spolupráci právě s Nano Energies a která se navíc už zřejmě nikdy nezopakuje (i když naše jediný přání je opakování) postavit a zrealizovat.“

Kromě originální scény, se kterou jedou Tata Bojs celé turné, bude k vidění a dokonce i k pocítění výroba elektrické energie návštěvníky samotnými. Aktivně se budou moci zapojit (do sítě) pomocí speciálně upravených bicyklů. Ty budou napojeny na agregáty a ty zase na světelný objekt na scéně. Diváci tak budou mít možnost ovládat (dle rytmu písní) svou vlastní energií v reálném čase dynamiku a světelnost scény. A pokud se jim už nebude dostávat sil (koncert bude skoro dvě hodiny), přijdou na řadu profesionální cyklisti Ján Svorada a Pavel Padrnos. „Prostor na tanec bude všude mezi sedačkami i vedle nich. Doufáme, že jejich nemožnost odmontování nebude žádnou překážkou. Těšíme se na vaši interakci a energii!,“ vyzývá Milan Cais.



Text: TZ, kofo 

zavřít