Hip hop čeká smuteční marš

Vydáno 25.02.2008 | autor: redakce

Ve čtvrtek 28. února proběhne v pražském Akord klubu křest knihy Hip hop a smuteční marš spisovatele Jaromíra Konečného, průkopníka německé slam poetry.

Hip hop čeká smuteční marš Hip hop čeká smuteční marš

Jaromír Konečný se narodil roku 1956 v Praze, pracoval v Ostravě v hutním průmyslu, v mládí byl lodníkem na Labi a dva roky strávil také jako technik v Lybii. V roce 1982 emigroval do Spolkové republiky Německo. V Německu promoval, stal se docentem na Technické univerzitě v Mnichově. V Mnichově také v současné době žije.



Proslulost si získal na tzv. poetry slamech, jichž zhruba šedesát vyhrál. Povídky, které na nich přednesl, souborně vyšly jako Slam stories. Knižně své texty vydal například ve svazcích Zpátky do Evropy (Zurück nach Europa, 2001), Smutný konec pohádkového krále a další povídky o sexu (Das traurige Ende des Märchenkönigs und andere Sexgeschischten, 2002), román V Karině (In Karin, 2004).

Román Hip hop a smuteční marš (Hip und Hop und Trauermarsch, 2006) vzbudil v Německu velký zájem a stal se zatím autorovou nejznámější knihou. Poslední vydaný román v Německu se jmenuje Lovec ztraceného štěstí (Jäger des verlorenen Glücks, 2007). U nás se chystá vydání překladu dalšího románu Moravská rapsodie v nakladatelství Labyrint.
zavřít