Supersuckers rozduní Prahu

Vydáno 13.02.2009 | autor: PR

Arizonské kvarteto Supersuckers, které se prohlašuje za největší rock’n’rollovou kapelu všech dob, poctí v únoru svou návštěvou Česko a Slovensko.

Supersuckers rozduní Prahu Supersuckers rozduní Prahu

Začátky kapely sahají až do roku 1988, kdy se v rodném Tusconu ještě pod názvem The Black Supersuckers dali dohromady baskytarista Eddie Spaghetti, kytaristé Rontrose Heathman a Dan „Thunder“ Bolton a bubeník Dancing Eagle. Toto složení zůstalo nenarušeno až do nedávné doby, kdy Dancing Eagla nahradil Dusty Watson z hardcorových Agent Orange. V roce 1995 se coby dočasná náhrada za Heathmana v sestavě mihnul legendární punkový buřič Rick „Didjit“ Sims z The Didjits, avšak tříčlenné jádro kapely zůstalo přes všechna léta kompaktní.


Po několika singlech, jenž vyšly na různých značkách, se Supersuckers upsali kultovnímu vydavatelství Sub Pop, pro nějž v roce 1992 natočili dlouhohrající debut Smoke of Hell. Následující La Mano Cornuda, mnohými považované za jejich nejklasičtější album, a The Sacrilicious Sounds of the Supersuckers, jež produkoval Paul Leary z Butthole Surfers, se stále držely v rovinách garáží načichlého rock’n’rollu.


Paradoxně největší díru do světa se seskupení povedlo udělat deskou Must’ve Been High, jež odstartovala od té doby časté koketování s klasickým country. Na album natočeném komplet v country duchu si zahostoval i mistr oboru Willie Nelson. Poslední počiny včetně aktuálního Get It Together si kapela vydala svépomocí na vlastním labelu Mid-Fi Records. Supersuckers během své dlouholeté kariéry odjeli turné po boku veličin jako například Social Distortion, The Ramones, Bad Religion, The Butthole Surfers.

Supersuckers zahrají 21. února v pražském klubu Black Pes a 23. února v bratislavském Randal Clubu.

zdroj: Obscure
zavřít