LIVE: Atari Terror v Malostranské Besedě? To byl opravdový teror

Vydáno 03.11.2019 | autor: Iva Hadj Moussa

Tak tohle byl velký večer! Beznadějně vyprodaný koncert Atari Terror splnil Malostranské besedě veškerá očekávání fanoušků. Ti tu v den Památky zesnulých pařili jako o život.

LIVE: Atari Terror v Malostranské Besedě? To byl opravdový teror LIVE: Atari Terror v Malostranské Besedě? To byl opravdový teror


ATARI TERROR
MALOSTRANSKÁ BESEDA, PRAHA
2. 11. 2019

Na tuto událost jsme se těšili z mnoha důvodů - jednak jsou koncerty téhle patnáct let staré kapely vždycky adrenalinová jízda, ale hlavně šlo o unikátní koncert, protože Terro-ři naposledy živě vystoupili před dvěma lety. Takže fanoušci byli pochopitelně pěkně nadržení. A bylo to znát.

Divoký křest Atari Terror v pražské Akropoli

Beznadějně vyprodanou Malostranskou besedu, která klimatem připomínala spíše saunu, rozpumpovali předskokani Satisfvcktion. V té (skvěle) zpívá Broňa Míka, který spolu s Danem Kurzem vystupuje právě i v Atari Terror.

Jestli se o nějaké kapele dá říct, že má naprosto fanaticky oddané publikum, tak jsou to právě AT. Texty písniček znají nazpaměť, pogují, skáčou na pódium a pak zase z pódia, zkrátka je to pořádná divočina. Atmosféru celého večera podtrhovalo i noblesní prostředí Malostranské besedy, které vytvářelo působivý kontrast k šílenství fanoušků. Ti by kapelu na rukou nosili, a ve skutečnosti to tak i bylo: Dan Kurz skočil do davu diváků snad desetkrát.

"Tohle je ta síla, co nás po dvou letech donutila vrátit se zpátky!" děkoval dojatý zpěvák Broňa fanouškům, kteří na konci přiměli Atari Terror zopakovat pecky Insane nebo Oh My God. Největší povyk se samozřejmě strhnul při skladbě Attention, dosud největším hitu téhle kapely, která má za sebou senzační úspěchy - před pár lety předskakovala třeba světovým veličinám Korn a Gojira. Doufejme, že ji další skvělé věci ještě čekají!

Text: Iva Hadj Moussa, ilustrační foto: Michaela Hermína

Témata: Atari Terror, Malostranská beseda, koncert, Praha, recenze

4,00

čtenáři

hlasuj
zavřít